El Barça Lassa va patir per defensar la segona posició de la classificació en la seva visita a Burgos (101-103). Els blaugrana van fer una primera part molt dolenta i van arribar a perdre per 15 punts de diferència. Però van reaccionar a la represa, per mitjà d'un gran Thomas Heurtel. El base francès va anotar 26 punts i va repartir 13 assistències, una xifra rècord d'un jugador del Barça a l'ACB. I un compatriota seu, Edwin Jackson, va anotar la cistella de la victòria a la pròrroga.

Amb el mateix balanç que el Barça (16-7), a la tercera posició, hi ha el València, que va superar l'Iberostar Tenerife per 74-61. El santpedorenc Rafa Martínez, amb 13 punts, va ser un dels destacats del conjunt taronja, juntament amb Bojan Dubljevic (18) i Will Thomas (16). Al Tenerife, entre els dos exbases del Manresa van sumar 6 punts: San Miguel (6) i Davin White (0).

La quarta posició és per al Baskonia: l'equip de Pedro Martínez està empatat amb el Barça i el València. Ahir, el conjunt basc va passar per sobre d'un altre equip de play-off, l'Herbalife Gran Canària (91-66). Granger, amb 16 punts, i Janning i Poirier, amb 15 cada un, van ser els botxins del conjunt que entrena Luis Casimiro i que ara és vuitè (14-9).

Davant del Gran Canària hi ha l'Andorra, que ahir va superar amb claredat el Múrcia d'Ibon Navarro (90-70). Els homes que entrena Joan Peñarroya estan protagonitzant una gran remuntada i ja estan consolidats en posicions de play-off.

També ocupa una posició de privilegi, concretament la cinquena, el Montakit Fuenlabrada, que ahir va superar l'Unicaja a Màlaga en un duel directe (82-86). De res va servir als andalusos el gran partit de Nedovic, autor de 24 punts. El letó Roland Smits i el croat Marko Popovic es van combinar per anotar 39 punts i van ser els botxins de l'Unicaja.

Lluny dels llocs de play-off, però sense patir pel descens, hi són el Gizpukoa i l'Estudiantes, que ahir es van enfrontar: triomf dels bascos per 101-91. I també va guanyar el Bilbao al Betis (93-79), en un duel d'equips amb l'aigua al coll: la victòria permet als bilbaïns tenir dos partits de marge sobre el descens, que precisament marca el Betis (5-18). Els andalusos són penúltims, només davant d'un Joventut ensorrat (4-19).