Alumnes de 4t, 5è i 6è de diverses escoles de Manresa i comarca, uns 360 en total, van viure ahir in situ la pràctica del beisbol, en la primera edició d'una jornada interescolar de minibeisbol a la zona esportiva del Congost, que va coincidir amb el nomenament de Manresa com a Ciutat del Beisbol i Softbol Català 2018 i amb la celebració del 25è aniversari, també enguany, del Beisbol Club Manresa.

L'organització va anar a càrrec del mateix club manresà, amb el recolzament del Consell Esportiu del Bages, l'Ajuntament de Manresa i la Federació Catalana de Beisbol i Softbol. La dinamització de l'activitat la van coordinar els alumnes del cicle formatiu de grau superior d'Animació d'activitats fisicoesportives de l'Institut Quercus de Sant Joan, que actualment tenen un crèdit de beisbol.

«L'objectiu d'aquesta jornada de minibeisbol és donar a conèixer el beisbol com a eina més pel lleure i la recreació dels escolars, però també per la competició, si s'escau. De la mateixa manera que per fomentar entre els participants els valors que aporta l'esport del beisbol. A alguns escolars ja els havien explicat què és el beisbol, però no havien tingut l'oportunitat de practicar-lo sobre el terreny i amb el material adient. Crec que és una experiència enriquidora i educativa per a aquests joves esportistes». Així s'expressava Carles Fernández, director esportiu del Beisbol Club Manresa i professor del Quercus, a l'hora de sintetitzar el motiu de la trobada.

Ampliar l'escola

«No amaguem que ens agradaria ampliar l'abast de la nostra escola, que actualment té una cinquantena de jugadors. També tenim pendent la possibilitat d'oferir als col·legis la pràctica del beisbol com a una activitat extraescolar més i, si és possible, muntar una lliga escolar», afegia Fernández, qui reconeix que el beisbol «té poca repercussió en general a Catalunya, amb un miler de llicències. Però, en canvi, el nivell dels jugadors en totes les categories és molt destacat. En el nostre cas, a Manresa tenim un centenar de practicants entre l'escola i els equips que ja competeixen».

A la jornada hi van participar escolars del Collbaix (Sant Joan), Renaixença (Manresa), Sant Josep (Navàs), Sant Ignasi (Manresa), Paidos (Sant Fruitós), Fedac (Manresa) i Sant Miquel (Castellgalí). Els joves van quedar dividits en 36 equips, els quals al llarg de la matinal es van repartir en quatre espais de joc: el mateix camp de beisbol, el de rugbi, el de futbol de terra i el Nou Estadi.