El ciclista alemany Max Schachmann (Quick-Step Floors) es va imposar a l'espanyol Diego Rubio (Burgos BH) en una sisena etapa de la Volta a Catalunya reduïda per l'abundant presència de neu en els primers trams de carrera en zona pirinenca, disputada entre la Pobla de Segur i Torrefarrera (117 quilòmetres), culminant la fugida d'una jornada en la qual l'espanyol Alejandro Valverde (Movistar Team) va mantenir el lideratge. El ciclista navassenc Jordi Simón (Burgos BH) continua tercer a la classificació de la muntanya

En un dia marcat per l'escurçament de 77 quilòmetres, la pluja i el vent, Rubio i Schachmann van conformar l'escapada i, amb gran esforç de l'espanyol en el tram final, van aconseguir arribar a una recta de meta en la qual el germà de 24 anys va tenir un gram de força més per portar-se el triomf.

En el gran grup, Valverde i el Movistar Team van saber moure's al capdavant per evitar els ventalls produïts en l'últim terç de carrera i mantenir la primera posició de la general. Els equips dels esprintadors es van confiar en excés amb una fugida que semblava destinada al fracàs.

Però els escapats van aprofitar la reducció de la prova per la intensa nevada caiguda de la zona de Vielha, per arribar amb forces a un final en el qual van mantenir un dur pols amb el grup perseguidor.

I si els velocistes van pagar un excés de confiança i un mal càlcul, el mateix li va passar a un Diego Rubio que va prendre la responsabilitat al davant i va acabar sent superat per l'alemany en els metres finals.

Per la seva banda, el líder Valverde va gestionar la seva posició en el grup per evitar caigudes, mantenint el seu avantatge pel que fa al colombià del Team Sky Egan Arley Bernal i al seu company d'equip Nairo Quintana (Movistar Team).

El murcià, vencedor de dues etapes i en un gran estat de forma després dels seus triomfs a Abu Dhabi i la Comunitat Valenciana, afrontarà l'última jornada aquest diumenge, amb inici a L'Hospitalet de Llobregat i final en un circuit al que donaran vuit voltes pels carrers de Barcelona (154,8 quilòmetres), en el qual el corredor de Movistar tractarà de mantenir el seu liderat i aspirar a un nou triomf parcial.

Classificació de l'etapa

Classifació general

Classifació de la Muntanya