El britànic Simon Yates (Mitchelton-Scott) va vèncer ahir en la setena i última etapa de la 98a Volta a Catalunya, que va transcórrer per un recorregut de 154,8 km., amb inici a l'avinguda de Maria Cristina i final a Montjuïc.

Yates va aprofitar les rampes del darrer ascens a la muntanya màgica per escapar-se en solitari i endur-se el triomf d'etapa, mentre que Alejandro Valverde (Movistar) es va centrar en assegurar-se la victòria a la classificació general. Aquesta és la tercera Volta que guanya el murcià, després de les assolides l'any passat i el 2009.

Valverde va protagonitzar un aferrissat marcatge al seu màxim oponent al circuit de Montjuïc, el jove ciclista colombià Egan Bernal (Sky), a qui superava per divuit segons a la general després d'esgar-rapar dos segons en els esprints intermedis de l'etapa. Amb tot, Bernal va patir una dura caiguda en el darrer descens i va haver d'abandonar, deixant viu lliure al podi final a Nairo Quintana (Movistar), que va ser segon, i al francès Pierre-Roger Latour (AG2R), que va mantenir, gràcies a la bonificació pel seu tercer lloc a l'etapa, la seva tercera plaça final davant l'amenaça del vencedor d'ahir, Simon Yates, amb qui va acabar igualat pel que fa al temps requerit per completar la Volta.

L'etapa final de la prova es va caracteritzar pel nerviosisme, fins i tot abans de l'entrada al circuit: més de 80 km pel Baix Llobregat pujant els ports d'Ullastrell, de segona categoria, i Corbera, de tercera, en què cap grup de ciclistes va aconseguir destacar amb més de mig minut d'avantatge. A Montjuïc, van ser constants els intents d'escapada protagonitzats per Marc Soler (Movistar), finalment segon a l'etapa, Matej Mohoric i Daryil Impey.

El navassenc Jordi Simón (Burgos BH) no va destacar en aquesta darrera jornada i va cloure la Volta en un digne 91è lloc. Simón, a més de lluir en etapes precedents, va assolir la segona posició a la classificació final de la muntanya, amb 34 punts, només per darrere d'Alejandro Valverde (46 punts). A més, el bagenc va ser tercer a la classificació final que inclou només ciclistes catalans, rere Marc Soler (Movistar) i Eduard Prades (Euskadi Murias).