L'Espanyol no va passar de l'empat sense gols davant de l'Alabès en un partit en què tots dos equips van demostrar que tenen poques necessitats classificatòries, en un ambient fred per la festivitat de Pasqua a l'RCDE Stadium. Els espanyolistes van dir gairebé adéu a les seves possibilitats d'aspirar a la setena posició després d'haver signat una primera part sense gaire intensitat i de veure's dominats pel rival a la segona, tot i que és cert que Sergio García, en els dar-rers minuts, va tenir una bona oportunitat per desequilibrar el resultat.

Fins al minut 11 no va avisar l'Espanyol amb un córner i, tres després, va intervenir un escridassat Pau López en aturar una rematada de Guidetti. El davanter suec i, sobretot, Burgui van ser els jugadors més incisius, i Víctor Sánchez, a qui el col·legiat va perdonar l'expulsió a la segona part, va veure's superat contínuament. L'Alabès va arribar amb xuts llunyans de Pina i Torres i, a l'altra banda, Aarón va estavellar una pilota al travesser després d'una intervenció de Pacheco.

Intent de reacció

Quique va retirar del camp Granero i Jurado al descans i va fer entrar Piatti i Melendo, que van exercir de revulsius davant de la desaprovació del públic pel joc de l'equip. Moreno va avisar amb un xut alt, però aleshores Abelardo, l'entrenador de l'Alabès, va introduir al camp Pedraza, fet que va donar més profunditat al seu equip. Guidetti va marcar al minut 74 però va veure com se li anul·lava el gol per un clar fora de joc. En aquests moments, l'Espanyol tenia problemes per aturar les transicions dels visitants, però les posteriors entrades dels exespanyolistes Wakaso i Hernán Pérez van refredar els ànims i, fins al final, només hi va haver una ocasió perduda de Sergio García.