L'entrenador del Barcelona, Ernesto Valverde, ha eludir el paper de favorit que el seu equip té en els quarts de final de la Lliga de Campions contra el Roma i va advertir que és una circumstància que "no et fa guanyar els partits".

En la roda de premsa prèvia al duel d'anada, el preparador extremeny va opinar que el seu equip difícilment deixarà sentenciats demà, dimecres, els quarts de final al Camp Nou, que espera que presenti una gran entrada.

"No em diu res (ser favorits). Ja sé que no té valor, té valor per a les apostes, però en la realitat no. En la primera pilota, pot canviar el favoritisme. El fet que ens donin per favorits, tant ens fa, perquè això no et fa guanyar els partits. Hem de fer un partit extraordinari per guanyar-los", va ressaltar.

Segons Valverde, "demà seria interessant no encaixar i guanyar el partit" i, en aquest sentit, dubta "molt que se solucionin les eliminatòries de quarts de final en el primer partit".

En qualsevol cas, va destacar el gran nivell del Roma en la fase de grups, cosa que "no va ser una sorpresa", i ha considerat que l'equip italià "juga molt bé en atac i té molta solidaritat en defensa".

Tot això converteix, segons Valverde, els quarts de final com "una eliminatòria atractiva" que el seu equip afronta amb il·lusió perquè als seus jugadors "els motiva" el que queda per guanyar a la Lliga, la Lliga de Campions i la Copa del Rei.

Precisament, l'ombra del triplet està sobrevolant l'entorn blaugrana en un mes d'abril que es preveu clau per lluitar pels tres títols.

"Aquest any encara no hem guanyat res i això en aquest mes d'abril és una cosa que s'ha de decidir. Estem ben col·locats, però després veurem el que dicta el terreny de joc", ha apuntat.

Per a això, el tècnic blaugrana s'ha mostrat convençut que l'afició omplirà demà el Camp Nou per ajudar els seus jugadors a aconseguir un bon resultat.

"Espero el mateix que en el partit contra el Chelsea, que el Camp Nou presenti una gran entrada. Segur que la gent estarà endollada perquè estem en un partit molt important de la temporada", ha afegit.

Presumiblement, Valverde podrà comptar demà amb Sergio Busquets i amb Leo Messi. El primer, encara sense l'alta d'una fractura al peu, ja ha realitzat ahir una part de l'entrenament amb els seus companys, mentre que l'argentí, que contra el Sevilla va jugar mitja hora, està millorant de les seves molèsties musculars.

"Si Messi entra a la llista, podria ser una possibilitat que jugués de titular. Està millor que l'altre dia, veurem com acaba l'entrenament", ha apuntat sobre l'argentí.

Un altre dels noms propis de les últimes setmanes ha estat Samuel Umtiti, qui en diversos mitjans de comunicació francesos va obrir la possibilitat d'escoltar ofertes d'altres equips si no tanca un acord de renovació amb el Barcelona.

"El que entenc és que Umtiti està molt content i nosaltres també. Esperem que la negociació arribi a bon port pel que significa. Crec que ell també està content amb nosaltres", ha recordat.