El ciclista francès Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) va tornar a proclamar-se guanyador a la segona etapa de la Volta al País Basc, entre Zarautz i Bermeo, en un esprint final en què es va imposar de nou a Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo). A més, gràcies a la bonificació, el francès va augmentar mínimament l'avantatge en la general fins als vuit segons respecte al mateix Roglic.

No va tenir tanta sort el ciclista de Navàs Jordi Simón (Burgos-BH), qui va finalitzar en la posició 53è i segueix perdent minuts respecte a la general, aquest cop va deixar-ne escapar dos. Simón és 57è a vuit minuts de la primera posició.

La jornada es va iniciar amb una escapada d'onze corredors. L'esforç de l'Astana, que treballava per Pello Bilbao, va neutralitzar completament la fuga quan faltaven deu quilòmetres per al final, que va deixar el terreny pla perquè els grans favorits mostressin les seves cartes.

Alaphilippe va trobar premi a la seva valentia perquè, tot i vestir el mallot groc, va ser l'autor de l'atac decisiu quan faltaven vuit quilòmetres per a la meta. Els rivals no van tenir cap possibilitat. Després de dues etapes de guió pràcticament igual, avui es disputa la tercera etapa, de 184,8 quilòmetres entre les localitats de Beremo i Valdegovia. El perfil inclou tres ports, un de segona categoria i dos de tercera, a la primera part del recorregut. Sembla que els favorits guarden forces pensant en la decisiva contrarellotge de demà.