L'australià Jay McCarthy, ciclista de l'equip Bora-Hansgrohe, es va endur ahir el triomf a l'esprint en la tercera etapa de la Volta al País Basc, entre les localitats de Bermeo i Valdegovía (184,8 km), en una jornada sense canvis destacats en la classificació general, que continua liderada pel francès Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors). Per la seva part, el navassenc Jordi Simón, del Burgos-BH, va acabar en el grup capdavanter i es manté a 8 minuts del líder.

Malgrat que els tres ports del dia, un de segona categoria i dos de tercera, estaven situats a la primera meitat de l'etapa, es va viure una jornada emocionant en la qual diversos ciclistes van buscar la glòria, però cap va triomfar i el pilot va arribar agrupat a la localitat alabesa de Valdegovía.

A falta de 23 quilòmetres, Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) i Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) rodaven fugats, i del gran grup van saltar dos ciclistes de l'Sky, el català David de la Cruz i Michal Kwiatkowski, que els van atrapar a falta de 16 km. La pluja intermitent i el recorregut trencacames van deixar sols Juul-Jensen i De la Cruz, l'únic que va seguir intentant-ho, encara que el seu esforç va morir a tres quilòmetres de l'arribada.

L'intent a la desesperada d'Álex Aranburu (Caja Rural), caçat a 500 metres de la meta, va ser l'avantsala d'un esprint que McCarthy va guanyar per davanter del bielorús Aleksandr Riabushenko (UAE) i de Kwiatkowski, que encara guardava forces per intentar-ho.

Aquest dijous, els favorits ja no podran guardar les seves cartes en una contrarellotge indivual plana de 19,4 quilòmetres amb sortida i arribada a la localitat navarresa de Losada.