L'entrenador del Barcelona, Ernesto Valverde, no s'ha mostrat "excessivament" preocupat per l'estat físic del seu equip al tram final de la temporada i ha deixat entreveure que l'argentí Leo Messi, que es va quedar a la banqueta contra el Sevilla per molèsties, jugarà aquest dissabte contra el Leganés.

En la roda de premsa prèvia al partit contra el conjunt madrileny, el preparador extremeny ha instat els seus jugadors a centrar-se en LaLiga Santander per acostar-se al títol que, tal com ha recordat, el seu equip està a cinc partits de conquistar.

Així, contra el Leganés s'espera que Valverde no doni descans a Messi: "Va jugar l'altre dia contra el Roma, contra el Sevilla va descansar, tampoc va jugar amb la selecció. És un jugador que ha de mantenir-se actiu, però hem de valorar-ho després de l'entrenament".

En aquest sentit, Valverde, preguntat pel nivell físic de la seva plantilla, ha dit que els seus jugadors afronten en un bon moment el tram final de la temporada.

"No em preocupa excessivament (el nivell físic de l'equip). Em preocupa quan un jugador té una molèstia, però no per l'estat físic general de l'equip. Hi ha el tema de Busquets, que hi estem a sobre, i les petites sobrecàrregues o cops. El que no volem és una lesió muscular important que et treu de la competició", ha insistit.

El seu equip té aquest dissabte la possibilitat d'igualar el rècord de 38 partits invicte en Lliga que atresora la Reial Societat, cosa que no sembla preocupar gaire a l'entrenador blaugrana.

"No, no les tenim al cap aquestes xifres, te les recorden. Poden ser xifres importants, però per a això hem de guanyar o empatar demà", ha recordat.

El que sí que li importa a Valverde són els tres punts per acostar-se al títol: "Per guanyar el que compta és sumar tres punts, perquè ara mateix ens fan falta quinze per ser campions. Si guanyem cinc partits dels vuit que queden, serem campions. No hem de pensar en cap altre partit".

Contra el Leganés, l'exentrenador de l'Athletic Club dirigirà el seu partit número 50 a la banqueta blaugrana. Malgrat que només ha perdut tres partits, Valverde no vol fer un balanç quan estan immersos "en tants fronts".

"Aquestes estadístiques varien molt en funció al que passi. El Barcelona és un equip acostumat i obligat a guanyar. El principi no ha estat senzill i després vam anar fent el camí i ara arriba el moment de recollir els fruits de la temporada. Ens queda el més bonic i el més difícil. Veurem si demà fem un pas més", ha valorat.

Sobre el seu pròxim rival, ha avisat dels seus perills: "M'espero el Leganés de tota la temporada. Un equip que ha fet una bona temporada. Nosaltres vam guanyar aquí 0-3, amb moltes dificultats i m'he parat a pensar els equips que han jugat bé contra el Leganés i no me'n surten gaires".

I ha afegit que el conjunt madrileny intentarà "aprofitar les seves oportunitats i a sorprendre a la contra".

Això no obstant, Valverde ha obert la porta a fer rotacions. Al lateral esquerre Jordi Alba no té recanvi a causa de la lesió de Lucas Digne, per la qual cosa no es descarta que, en el seu lloc, pugui jugar Sergi Roberto.

"Ho haurem de solucionar si sorgeix el moment de decidir si Jordi Alba necessita un descans. Sergi Roberto ha jugat aquí a San Mamés. De la mateixa manera que un central dret vaig poder jugar a l'esquerra, als laterals sembla que sigui una heretgia i, a vegades, cal buscar alternatives", ha dit.