El Bayern de Munic es va proclamar campió de la Bundesliga per sisena vegada consecutiva, amb 72 punts d'avantatge respecte del Schalke 04 i amb cinc jornades per jugar-se, després de golejar l'Augsburg (1-4) en el derbi de Baviera. Una victòria que els permet pensar en la tornada de dimecres dels quarts de final de la Champions davant el Sevilla.

L'equip muniquès va tornar a regnar a Alemanya amb el sisè títol de lliga consecutiu, la quarta Bundeslliga de Jupp Heynckes com a entrenador del Bayern, després de les del 1989, el 1990 i el 2013. Els bavaresos van conquistar el seu campionat número 28 arribant a estar cinc punts per sota del Borussia Dortmund al principi de temporada.

El gegant de Baviera va vèncer en el derbi a l'Augsburg, amb remuntada inclosa, després de començar perdent en el minut 18 amb un gol en pròpia porta del jove central alemany Niklas Süle. El gol de Tolisso va iniciar la remuntada, que la va liquidar Wagner amb un cop de cap al minut 87 a la sortida d'un córner. James Rodríguez i Robben van completar la golejada.

Heyncknes no s'oblida d'Ancelotti

El tècnic del Bayern Munic, Jupp Heynckes, va destacar que la conquesta del sisè campionat alemany consecutiu ha estat una labor d'equip i va agrair-ho també a l'entrenador italià Carlo Ancelotti, a qui va succeir a l'octubre. «Crec que el tècnic és responsable a escala general, però, abans de res, els futbolistes són els protagonistes», va dir l'entrenador bavarès.

Heynckes va explicar que Ancelotti, que va dirigir el Bayern fins al 28 de setembre del 2017, també havia participat en la consecució del títol. «No és només un magnífic tècnic, també és una excel·lent persona», va explicar.

El tècnic alemany va recordar que l'èxit dels bavaresos, que es van adjudicar el títol 28 a cinc jornades del final del campionat, no era tan previsible a la seva arribada, quan l'equip estava a cinc punts del llavors líder Borussia Dortmund. «Crec que és un èxit de tots», va repetir. Segons Heyncknes, els festejos es van limitar a un got de cava i una mica de música al vestuari. I és que el proper dimecres (20.45 h), l'equip ha de tancar la seva presència a les semifinals de la Champions en el duel a casa contra el Sevilla.