La sisena i darrera etapa de la Volta al País Basc, entre Eibar i Arrate, va coronar l'eslovè Primoz Roglic, del LottoNL-Jumbo, com a vencedor de la cursa. El ciclista mallorquí del Quick-Step Floors Enric Mas es va endur una etapa marcada per la pluja, per la presència de fins a vuit ports de muntanya i per una caiguda massiva, en la qual es va veure implicat el líder Roglic, a pocs quilòmetres del final.

El navassenc Jordi Simón va perdre quasi divuit minuts en aquesta etapa i va finalitzar el 84è de la jornada i el 69è de la general.

L'equip Movistar va liderar la persecució als ciclistes escapats, reduint diferències a mesura que es superaven els diferents ports. Els escapats, que s'havien mantingut a gairebé quatre minuts dels seus perseguidors, van anar defallint a poc a poc, fet que va ser aprofitat pels corredors del Movistar i per un astut Mas. Quan faltaven pocs quilòmetres per arribar al santuari d'Arrate, el mallorquí va fer un canvi de ritme i li va sortir bé.

Per la seva banda, Roglic va sortir de la caiguda sense conseqüències i va aguantar l'últim esforç de Mikel Landa. L'espanyol es va quedar molt a prop d'endur-se la victòria, però la fredor mental de l'eslovè va ser suficient per alçar-se amb la Volta al País Basc.

D'aquesta manera, Roglic agafa el relleu d'Alejandro Valverde en el palmarès i és el primer no espanyol que conquereix la ronda basca des del 2013, any en què va vèncer Nairo Quintana.