Al minut 18 de la segona part del derbi d'ahir al Bernabéu entre el Reial Madrid i l'Atlètic, Zinedine Zidane va prendre una decisió que va demostrar clarament que el partit no devia estar entre els fets prioritaris de la seva vida en aquell moment. Va retirar del camp la seva estrella, un Cristiano Ronaldo que deu minuts abans havia anotat el primer gol del partit, i el va rellevar per Karim Benzema. Amb empat a un al marcador, i en condicions normals, una decisió impensable. El tècnic rival, Diego Pablo Simeone, el va correspondre vuit minuts més tard rellevant la seva principal amenaça ofensiva, Diego Costa, i fent entrar al camp un mig centre defensiu com Gabi.

Tots dos deixaven clar que l'empat els estava bé i, tot i que el tècnic francès, vista l'avarícia de l'argentí, va provar de guanyar el partit al final i va introduir al terreny de joc Modric i Isco, el fet cert és que l'empat deixa content l'Atlètic, que manté quatre punts d'avantatge sobre el seu rival ciutadà, no gaire enfadat el Madrid, al qual el duel d'ahir li sobrava bastant i, sobretot, el Barça, que recupera els onze punts de diferència respecte del segon classificat amb només 21 per jugar. És a dir, els blaugrana han de guanyar tres partits més i empatar-ne un altre per ser campions de lliga.

Moltes oportunitats

Abans, però, el partit havia tingut de tot i havia estat entretingut. La primera part havia estat de color blanc, amb un inici que va veure dues aturades d'Oblak a Cristiano, un travesser d'Asensio i un possible penal a Kroos. Malgrat dues aproximacions més de Varane i Bale, l'Atlètic va anar creixent en el tram final de la primera meitat i Koke i Diego Costa van posar a prova Keylor Navas. Tres minuts abans del descans, però, va ser Marcelo qui va fer trontollar la porteria del rival amb un altre xut al travesser.

Dos gols seguits

La segona meitat va començar amb gols. El primer, de Cristiano Ronaldo, que va aprofitar una centrada al segon pal de Gareth Bale i l'error de càlcul en el salt de Lucas Hernández per batre Oblak de volea. L'alegria local, però, no va durar gaire. Griezmann va rebre en posició lleugerament avançada, va cedir a Vitolo, aquest no va poder superar la sortida de Keylor Navas però la pilota va tornar a Griezmann qui, amb Varane sota la porteria, no va perdonar.

Aquests van ser els millors moments matalassers, que van coincidir amb el canvi de Cristiano. Koke va rematar amb tot a favor, però Keylor va aturar amb una gran intervenció. Després Carvajal va blocar una rematada de Griezmann i Saúl va triar malament en una contra i va rematar massa creuat.

Simeone va retirar del camp Diego Costa, l'equip es va acular, Modric i Isco van entrar i els darrers minuts van ser per al Madrid, sobretot en el descompte, quan Oblak va aturar una falta llançada per Ramos i, tot seguit, va veure com la rematada de cap de l'andalús es perdia a fora.