Les derrotes de l'ICL Manresa i del CB Prat l'última jornada de la LEB Or, a Ourense i a casa davant el Tau Castelló, respectivament, van deixar en safata l'ascens directe del Breogán a l'ACB. El conjunt gallec té dos partits de marge i amb una victòria en les tres jornades que queden confirmarà la seva primera posició al final de la lliga regular. Un objectiu que el capità del Breogán, el navassenc Salva Arco, espera fer realitat aquest divendres.

En declaracions al web de la FEB, Arco explica que, després de jugar divendres, el cap de setmana havia de servir «per descansar i desconnectar», però que no ho ha aconseguit «del tot». «Després dels resultats del cap de setmana veiem l'objectiu una mica més a prop i això fa que estiguem desitjant que arribi ja divendres per poder disputar el proper partit», assegura el navassenc. «Serà una setmana que inevitablement es farà una mica llarga però en la qual seguirem treballant per complir amb els nostres objectius».

No es fia del Sammic

El rival del Breogán serà un dels equips més modestos de la categoria, el Sammic, que està lluitant per evitar el descens. «A aquestes alçades de la temporada no hi ha cap partit senzill», alerta Arco. «Aquí tothom s'hi juga molt i qualsevol rival et pot restar un triomf si no estàs centrat al 100%. Les confiances es poden pagar cares i per això tenim molt clar que hem d'afrontar aquest duel com si fos un més, mantenint-nos fidels al nostre estil i amb les mateixes pautes que ens han acompa-nyat durant les 31 jornades disputades fins ara».

Arco espera que el seu equip no es desviï de l'objectiu, tot i que encara no vol donar per fet l'ascens a l'ACB. L'aconseguirà si guanya un dels tres partits que li queden. El primer, contra el Sammic a la seva pista, en el duel més senzill que té. Després, l'equip de Natxo Lezkano viatja a la Corunya i acaba rebent l'Oviedo a Lugo.

«Mai no hem negat que fos el nostre objectiu però sempre hem volgut anar pas a pas i perquè sigui una realitat encara ens queda el pas més complicat», alerta Salva Arco. «Hem de guanyar encara un partit, tot i que ho farem amb la tranquil·litat que suposa el saber que disposem de fins a tres oportunitats. Al cap de tots hi haurà el poder fer-ho com més aviat millor, però, com dic, sent conscients que no serà senzill».

El suport del públic, essencial

Per tal de rematar la feina, Salva Arco espera tenir el màxim suport del seu pavelló, el Pazo dos Deportes, el qual espera veure «amb les grades plenes, amb l'afició animant el seu equip com ho ha fet durant tota la temporada i amb el desig que tots puguem gaudir junts d'una gran nit». A més, destaca que «l'afició del Cafés Candelas sempre ha demostrat ser de les millors d'Espanya i si volem optar al triomf no hi haurà millor manera de fer-ho que remant tots junts i en la mateixa direcció».