El pilot català Marc Márquez, vigent campió mundial de MotoGP, ha dit aquest dimarts en una entrevista amb Efe que Valentino Rossi "és un més" a la pista i que en pròximes carreres "seguirà anant al límit" i intentarà mantenir el mateix ADN després del seu incident amb l'italià en el Gran Premi de l'Argentina.

Márquez, de Repsol Honda, ha reconegut el seu error, que va acabar per deixar a Rossi fora de carrera, i ha justificat el "tràngol" en dir que a la pista "hi havia zones d'aigua" i que en aquell revolt la moto se li "va bloquejar de davant".

"Vaig cometre un error, ho vaig entendre. Per mala sort vaig tocar a Valentino i després quan va entrar a l'herba va caure. Vaig entendre l'error, va ser meu, i vaig ser penalitzat per això", ha afirmat el quatre vegades campió del món de MotoGP en una entrevista amb Efe a Sao Paulo abans de participar en un esdeveniment d'Estrella Galícia.

"Al final jo intento estar centrat en el meu box, estar centrat en el meu estil i ja et dic, tinc la facilitat de poder estar tancat en el meu nucli. Sempre intento doncs aprendre de tot, analitzar-lo tot, però (Rossi) és un més en pista. No passa res", ha afegit.

Márquez ha reiterat les seves disculpes i ha subratllat que sempre "intenta aprendre dels errors". ."Però ja està, es queda aquí, passa que va passar amb el Valentino", ha apuntat.

"Podia haver passat amb el meu company d'equip o amb un altre i (de fet) li va passar al meu company d'equip amb un altre pilot, Zarco i Pedrosa, en la mateixa carrera, però ja no va passar res", ha explicat.

Enmig d'una carrera plena d'incidents, Márquez es trobava en plena remuntada al circuit de Termes de Río Hondo quan va arribar a l'altura de Rossi i va avançar a aquest en una maniobra una mica arriscada que va acabar amb l'italià per terra després de trepitjar l'herba.

"És una situació difícil de carrera en el qual un pilot comet un error. Per mala sort, estem competint, per mala sort toques a un altre pilot. El pilot que comet l'error és sancionat, l'important és que aquell pilot, que sóc jo, sàpiga entendre l'error", ha apuntat.

En declaracions a les televisions, Rossi va carregar amb duresa contra el pilot català i va assegurar que "és perillós" que "no té cap respecte pels seus rivals".

"Prefereixo no opinar sobre les seves declaracions. És un moment calent, just després de la carrera, però bé si mires una miqueta, tots els pilots en algun moment de la seva carrera esportiva han tingut doncs aquest tipus d'errors. Tots els pilots hem anat a un altre box a demanar disculpes", ha indicat Márquez.

"Quan em vaig treure el casc el primer que vaig fer va ser anar i demanar-li disculpes perquè li passa a tot pilot. Estem tots anant al límit, però bé, estic tranquil perquè al final va ser un error i l'important és aprendre d'això", ha afegit.

Això no obstant, ha dit que seguirà "sent el mateix" i "sempre anant al límit, però dins d'aquests límits", i ha dit que intentarà "mantenir el mateix ADN".

"Seguiré sent el mateix. Sempre he intentat córrer amb intensitat, però ja et dic la carrera de l'Argentina va ser un cúmul de circumstàncies i un cúmul de coses. He d'aprendre dels errors, allò que vaig fer malament, el que no, potser molts avançaments, havia d'entendre la situació que hi havia en la pista, però en aquella mateixa carrera hi va haver molts més pilots en els quals va haver tocs perquè eren les condicions de la pista", ha comentat.