El Futbol Club Barcelona juvenil, que té el fruitosenc Arnau Caparrós a les seves files, es va proclamar campió de Catalunya en la fase final a vuit que es va dur a terme a la localitat de Roquetes (Baix Ebre). Amb aquest títol, el FC Barcelona es va classificar per al campionat d'Espanya, que tindrà lloc a Llorca (Múrcia) del 2 al 6 de maig.

Els blaugrana arribaven com a tercers classificats de la lliga regular, però amb algunes noves incorporacions provinents de la selecció permanent de Palència, que els donaven més potencial. El primer enfrontament va ser contra l'equip amfitrió, un CV Roquetes que en la ronda prèvia havia guanyat el CV Terrassa Teknopoint per un resultat de 3-0. El partit, tal com ja era previst, va ser difícil, ja que els locals, que feia mesos que jugaven junts, van lluitar molt i va mostrar una gran defensa. Tot i així, el Barça, que va haver de remuntar el marcador i superar diferències de fins a set punts en el segon i tercer set, es va endur el duel per 0-3 (20-25, 23-25 i 21-25).

En les semifinals, els blaugrana es van enfrontar al CV Mataró, que va quedar segon de la lliga regular i que té a les seves files tres jugadors de la concentració permanent de la selecció espanyola i alguns de la catalana. Per tant, sobre el paper eren favorits, i així es va reflectir en el primer set (17-25). El Barça, però, no es va rendir i, amb un gran esforç, va aconseguir endur-se'n el segon parcial (25-23). Poc després, les coses van tornar a la teòrica normalitat i els mataronins es van tornar a imposar per 20-25. A partir d'aquí va ser quan les coses van canviar. Els blaugrana van millorar en la recepció i els companys van deixar la responsabilitat en mans de Caparrós, que sense gens de temor va agafar les regnes de l'equip i, amb un recital de cops d'atac i bloqueig, el va dur cap al triomf en els dos sets següents (25-17 i 15-9).

Amb aquesta victòria per 3-2, el Barça va obtenir el bitllet per a la gran final, però la derrota del Sant Martí (el primer de la lliga regular) l'obligava a guanyar la final si volia classificar-se per al campionat estatal. El duel pel títol va ser contra el CV Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, el vigent campió català i estatal, que té algun jugador de la màxima competició estatal. El partit va ser molt igualat i va acabar amb victòria blaugrana per 3-2 (21-25, 25-11, 28-30, 25-18 i 18-16), novament amb Caparrós com a jugador destacat, ja que va assolir 47 punts.