El pilot català Marc Márquez, vigent campió mundial de MotoGP, va dir ahir, en una entrevista a Efe, que Valentino Rossi «és un més» a la pista i que en les properes curses seguirà «anant al límit», que mantindrà el seu estil després de l'incident amb l'italià al Gran Premi de l'Argentina.

Márquez va reconèixer el seu error, que va deixar Rossi fora de cursa, i va justificar la situació dient que a la pista «hi havia zones d'aigua» i que en aquell revolt la moto se li «va bloquejar de davant». «Vaig cometre un error, ho vaig entendre. Per mala sort vaig tocar Rossi i després, quan va entrar a l'herba, va caure. Vaig entendre l'error, va ser meu i vaig ser penalitzat per això», va afirmar el quatre vegades campió del món de MotoGP a São Paulo.

«Al final jo intento estar centrat en el meu box, estar centrat en el meu estil i tinc la facilitat de poder estar tancat en el meu nucli. Sempre intento aprendre de tot, analitzar-ho tot, però [Rossi] és un més a la pista. No passa res», va afegir el pilot de Cervera.

Torna a demanar perdó

Márquez va reiterar les seves disculpes i va subratllar que sempre intenta «aprendre» dels errors. «Però ja està, queda aquí», va afegir. «Podria haver passat amb el meu company d'equip o amb un altre. De fet, li va passar al meu company d'equip amb un altre pilot, Zarco i Pedrosa, a la mateixa cursa, però ja no va passar res», va relatar.

En una cursa plena d'incidents, Márquez estava en plena remuntada al circuit de Termas de Río Hondo, a l'Argentina, quan va arribar a l'altura de Rossi i va avançar-lo enuna maniobra arriscada que va acabar amb l'italià a terra després de trepitjar l'herba.

«És un cas de cursa en què un pilot comet un error. Estem competint i per mala sort toques un altre pilot. El pilot que comet l'error és sancionat, l'important és que aquest pilot, que sóc jo, sàpiga entendre l'error», va concloure Marc Márquez.