El Cafés Candelas Breogán es convertirà aquesta nit en nou equip de la lliga ACB si derrota el Sammic Hostelería (21 hores, canalfeb.tv). Posarà fi a dotze temporades de desterrament a la segona categoria del bàsquet estatal i també representarà el segon ascens del navassenc Salva Arco a la màxima divisió. L'anterior, el 2015 amb l'Ourense, no es va consolidar per la falta de requisits econòmics del club.

El duel, de tota manera, pot no ser una passejada per als gallecs, ja que el Sammic es troba immers en la lluita per evitar el descens. Té una victòria més que el cuer, el Barça B, i les mateixes que l'Actel Força Lleida, l'Iberostar Palma, el CB Clavijo i el Levitec Osca. En total, dos conjunts descendeixen a la LEB Plata.

El Breogán tindrà la baixa ja coneguda de Guille Rubio, amb una fractura a la mà dreta. De tota manera, la profunditat de banqueta del conjunt de Lugo a l'interior de la zona, amb homes com Stainbrook, Demetrio, Sulejmanovic o Kabasele, ha de fer que aquesta absència no es noti per aconseguir l'objectiu en un Pazo dos Deportes que s'omplirà d'una afició desitjosa de celebrar l'ascens després d'haver guanyat la Copa.

El Prat també juga

Avui es juguen quatre partits més, entre els quals hi ha el de l'equip que lluita amb l'ICL Manresa per la segona posició de la lliga, el CB Prat. Els potablava visiten la difícil pista del Palència, també a les nou. El Melilla, que lluita pel quart lloc, rebrà el Càceres, que encara no està salvat. Un quart d'hora abans, el Clavijo rep un Araberri amb poques possibilitats de play-off i el Tau Castelló defensarà la seva sisena posició contra un Lleida molt necessitat. L'ICL rep diumenge el Valladolid.