L'Ajuntament i el FC Barcelona van arribar a un acord històric per a la reordenació urbanística de l'entorn de les instal·lacions del club, que començarà a l'estiu de 2019, permetrà obrir als veïns el Camp Nou i que no tindrà cost per al consistori.

Les instal·lacions deixaran de ser «una barrera urbana» i es generarà «un nou espai d'ús ciutadà», a més, el FCB assumirà la millora de l'ordenació i la urbanització dels carrers Arístides Maillol i de la Maternitat, va informar el consistori.

El club assumirà tots els costos derivats de les obres d'urbanització dels carrers, els nous espais lliures de caràcter públic i els nous espais d'ús públic del recinte, que tindran un cost total de més de 125 milions d'euros.

Amb aquesta reordenació, les zones verdes públiques creixeran en més de 23.000 metres quadrats i el recinte Camp Nou -els dies que no hi hagi partit- estarà totalment obert al públic. També al carrer Joan XXIII s'incorporarà un carril de trànsit, s'ampliaran les voreres dels carrers pròxims al camp i s'implementaran carrils bici als carrers Arístides Maiol, Maternitat, Gregorio Marañón i la mateixa Joan XXIII.

D'altra banda, es reservaran 243.400 metres quadrats sobre rasant per als equipaments privats del recinte (el futur Camp Nou i el nou Palau Blaugrana, a més d'espais com la Masia o el museu de l'entitat).