Els sorteigs de les semifinals de la Champions i l'Europa League van deixar dues finals anticipades. D'una banda, el Reial Madrid i el Bayern de Munic es tornaran a veure les cares en la lluita per conquerir la Lliga de Campions. L'anada serà a Munic el 25 d'abril i la tornada, l'1 de maig al Santiago Bernabéu.

Els dos 'dinosaures' del futbol continental ja es van creuar als quarts de l'any passat, en una eliminatòria que va superar el conjunt blanc després d'una pròrroga al Santiago Bernabéu i amb victòria final dels madridistes per 4-2.

Ambdós conjunts s'han mesurat en set ocasions en una semifinal, amb balanç positiu per als bavaresos, que s'han imposat en quatre d'elles. Tot i això, els blancs dominen el balanç de les onze eliminatòries de Champions que han protagonitzat els dos equips.

L'altra semifinal la protagonitzaran les dues sorpreses de la temporada a Europa: el Liverpool i la Roma. L'anada d'aquest partit serà el 24 d'abril a Anfield i la tornada, el 2 de maig a Roma.

Després d'eliminar als quarts de final el City de Guardiola i el Barça de Valverde, els líders de les seves respectives competicions domèstiques, ambdós equips tenen la gran oportunitat d'arribar a la final de Kíev. A més, anglesos i italians s'enfronten en el que és la reedició de la final de la Copa d'Europa del 1984. Llavors, el Liverpool va conquerir el títol, tot i que el matx es va disputar a l'Olímpic de Roma.

A la Lliga Europa també es veuran les cares abans de la final els dos equips, a priori, més forts que sobreviuen a la segona competició europea, l'Arsenal i l'Atlètic de Madrid. Els matalassers visitaran l'Emirates el 26 d'abril i rebran els anglesos el 3 de maig al Wanda. El mateix horari seguiran els dos representants de l'altra semifinal, el Marsella i el Red Bull Salzburg. L'anada serà a França, el mateix dia que l'Atlètic.