El derbi que jugaran avui (16.30 hores) el Gironella i el Berga es presenta amb una necessitat més gran per part de l'equip local, que ara mateix té 28 punts i és quart per la cua, la posició que marca la zona de descens, si no n'hi ha de compensats. Els gironellencs són a dos punts de la Sabadellenca, en posició de promoció. Per aquest motiu, el conjunt blanc-i-groc té més urgències que un Berga que ha encadenat una bona ratxa de set victòries en els nou darrers partits, resultats que l'han posicionat setè. L'equip blanc-i-vermell podria pujar fins al cinquè lloc si guanya avui, ja que és a un punt del Matadepera i a dos del Vic-Riuprimer.

El Gironella, per la seva banda, no ha guanyat cap dels set darrers partits, fet que l'ha deixat en una situació precària. En el partit de la primera volta, tot i que la situació era diferent per a ambdós equips, hi va haver un empat a dos, fet que demostra més igualtat que la que reflecteix la classificació.

El Sallent, davant del líder

De la resta de la jornada, cal destacar el partit que el Sallent jugarà demà, a les cinc de la tarda, contra el Sabadell Nord, el líder del grup. Els blaugrana són només cinc punts damunt de la zona de promoció i no poden badar si no volen veure's en problemes, malgrat que la cita és prou complicada. En el mateix grup 4, l'Avià dirimeix un duel de cuers a la pista del Bellavista Milán, que només ha sumat dos punts en tota la temporada, demà a les 12.30 hores.

En el grup 5, l'Organyà és sis punts damunt de la zona de descens i jugarà demà, a les 17.30 hores, al camp de l'Artesa, en un partit complicat per intentar deixar el perill enrere. Abans, a les dotze del migdia, el Solsona, setè, visita el camp del Castellserà.