El mundial de Fórmula 1 comença a tenyir-se de vermell després dels entrenaments del Gran Premi de la Xina. El líder del campionat, l'alemany Sebastian Vettel, va aconseguir la seva segona pole consecutiva de la temporada i arrancarà des del primer lloc una cursa tradicionalment favorable als Mercedes. El pilot alemany va aconseguir en l'últim instant de la classificació superar el millor temps de Raikkonen, que va quedar a tan sols 0.087 mil·lèsimes. El Mercedes de Valtteri Bottas va finalitzar en el tercer lloc a més de mig segon dels Ferrari.

El britànic i actual campió del món Lewis Hamilton, que va avortar en l'última volta, començarà en la quarta posició. El pilot de Mercedes va acabar decebut del rendiment del seu cotxe en un dels circuits favorits dels Mercedes des de la temporada 2012.

L'espanyol de Renault Carlos Sainz arrancarà en la posició número 9 després d'una bona sessió. Sainz intentarà fer una bona sortida per lluitar per la setena plaça.

Per la seva banda, Fernando Alonso, que sortirà des de la tretzena posició a la graella de sortida, podrà córrer amb l'estratègia canviada i començarà amb els pneumàtics tous. Aquesta situació permetrà al pilot asturià avançar els seus rivals després del seu primer pit stop, per intentar mantenir a posteriori la seva posició fins al final. El rendiment del McLaren en aquest Gran Premi de la Xina està sent decebedor i Alonso haurà de fer un pilotatge perfecte per puntuar.