El Barça Lassa va encaixar ahir la quarta derrota del curs contra l'Unicaja, en quatre partits, després de perdre per 80-78 en un final ajustat i polèmic. Un resultat que va aprofitar el Baskonia per posar-se segon a classificació amb el seu troimf davant l'Iberostar Tenerife (100-94).

Carlos Suárez, autor de 12 punts, 9 rebots i 8 assistències, va liderar un Unicaja que al descans guanyava 43-26. A la represa, però, el Barça va reaccionar fins a situar-se en disposió de lluitar per la victòria. I, a dos segons del final, Víctor Claver va anotar una cistella que empatava el partit i que els àrbitres van anul·lar per falta en atac de l'ala valencià. Una acció molt protestada pel Barça.

El Kirolbet Baskonia és el segon classificat gràcies a una actuació coral: Timma (20 punts), Shengeila (14 punts i 7 rebots) i Voigtmann (6 punts i 4 rebots) van deixar en res els esforços d'un Tobey molt inspirat (17 punts) i van liderar l'equip de Pedro Martínez.

En la lluita per disputar els play-off, el MoraBanc Andorra de Joan Peñarroya va sumar la setzena victòria del curs en superar 78-65 un Movistar Estudiantes que s'allunya de les eliminatòries pel títols. El base francès Andrew Albicy, amb 11 punts i 9 assistències (25 de valoració), va ser el gran artífex del triomf andorrà.

Per la seva part, el Gran Canària va superar l'UCAM Múrcia 83-71 en un duel directe que situa els canaris amb 16 victòries, les mateixes que el MoraBanc Andorra i una per sobre dels murcians.

Laprovittola, MVP

El Joventut va aconseguir una valuosa victòria amb valor doble davant el Bilbao (84-56), ja que els verd-i-negres van recuperar el basket-average (-25 punts a Miribilla). Els badalonins van sumar el tercer triomf en els últims quatre partits gràcies al gran partit del base argentí Nico Laprovittola, autor de 22 punts, 10 assistències i designat jugador més valuós de la jornada (31 de valoració).

A més de derrotar un rival directe i de recuperar-li l'average, la Penya va deixar d'ocupar l'últim lloc de la classificació, on va caure el Betis després de perdre a la seva pista amb el Burgos (97-101). De res no van servir als andalusos els 30 punts de Booker i els 21 d'Anosike. Per part del Burgos, els millors van ser dos pivots, Huskic (17 punts) i Thomson (15).

Ara, el Betis és cuer, amb un balanç de 7-21, el mateix que la Pe-nya. Per davant, fora dels llocs de descens, hi ha el Bilbao (8-20) i el Saragossa (8-20). Ja lluny del descens hi ha el Gipuzkoa, que suma 12 victòries, després de remuntar ahir davant l'Obradoiro per acabar guanyant 107-99.