Els equips absoluts del CA Igualada Petromiralles i de l'Avinent CA Manresa van aconseguir el primer i segon lloc, respectivament, a la primera fase del Campionat de Catalunya de clubs, disputat a Castellar del Vallès, en una competició condicionada per la pluja i el vent.

En aquest campionat català hi participen 35 equips, distribuits en 5 grups en diferents pistes, assolint-se la puntuació final de la jornada en virtut de les marques aconseguides pels atletes de cadascuna de les entitats. Els igualadins i els manresans van formar part del grup B i la classificació final d'aquesta jornada inaugural va ser: 1r, CA Igulada Petromiralles (25.993 punts); 2n, Avinent CA Manresa (24.629), 3r, JA Sabadell (24.020); 4t, UA Terrassa (19.744); 5è, CA Castellar (18.340); 6è, UA Barberà (16.844); i 7è, CA Valls d'Andorra (16.041).

Entre la brillant actuació global dels atletes anoiencs, cal destacar els doblets assolits per Jordi Yoshinori Matsuoka i Darío Sirerol en triple salt, i per Cora Salas i Nora Taher en salt de llargada; així com els primers llocs de Santi Ramos en els 110 tanques, d'Abdessamad Oukhelfen en els 1.500 llisos i d'Adrià Bertran en disc.

Tot i l'entrebanc de l'important lesió que va patir l'obstaculista Aniria Mata el dijous passat, de la qual va haver de ser intervinguda, els esportistes de l'Avinent van aportar tot el que van poder per tal de situar l'equip en una bona posició per afrontar la segona jornada clasificatoria del proper diumenge a Sabadell, també amb el CA Igualada Petromiralles.

A escala individual, cal destacar les set victòries de l'entitat a càrrec de Laia Solà en 100 llisos, Marta Riera en 100 tanques, Marina Guerrero en 3.000 obstacles, Montse Montañés en pes, Judit Sellarés en javelina, Meritxell Tar-ragó en 400 llisos i el quartet femení de 4x100, format per Devers, Tarragó, Solà i Riera. També l'excel·lent temps de 10.91 de Josep Maria Llanas en 100 llisos (MMP) i els 8,46 metres (MMP) de Lidia Adinkra en pes en el seu debut.