Ernesto Valverde va plantejar el partit d'ahir a Vigo pensant en la final de Copa de dissabte. Ja ho va començar a deixar clar a la prèvia, en reservar tres titulars: Piqué, Busquets i Iniesta. I ho va rematar a Balaídos, en asseure Messi i Luis Suárez a la banqueta. I l'invent no va acabar de sortir malament. Un Barça poc reconeixible, ple de suplents, va fer un partit decent davant un Celta molt motivat i va treure un empat que li permet allargar la seva ratxa d'imbatilibilitat a 40 jornades de lliga. A més, els blaugrana van acabar sumant un punt, tot i que van jugar un quart d'hora amb un jugador menys i que l'àrbitre no va veure com Aspas feia el 2-2 amb la mà.

La diana final (i il·legal) del davanter gallec va premiar un Celta que va insistir per derrotar el Barça. Però la qualitat dels blaugrana en moments concrets va tenir també una part de recompensa. El Celta havia començat fort, pressionant la sortida de pilota de l'equip de Valverde: el mig del camp format per André Gomes i Paulinho tenia menys clarividències que els centrals d'ahir, Yerry Mina i Vermaelen, que van deixar la sensació que podrien haver gaudit de més minuts al llarg de la temporada.

Malgrat les dificultats inicials, el Barça va tenir les dues primeres ocasions, de Paulinho i Denis, els més incisius al costat d'un Coutinho que assumia el liderat de l'equip amb intermintència. Menrestant, el Celta tenia ocasions més clares, com un mà a mà de Maxi Gómez amb Ter Stegen o una rematada desviada de Brais Méndez, al contraatac, després d'un pal de Paulinho.

Dembélé obre la llauna

El partit era frenètic, amb ocasoins a les dues porteries. I qui va encertar-la primera va ser Ousmane Dembélé, en culminar una jugada iniciada amb una pífia de Jonny. Poc després, el lateral del Celta salvaria el seu equip d'un gol segur en una arribada de Paulinho, que es plantava sol davanter el porter. I quan semblava que el 0-1 seria el resultat amb què s'arribaria al descans, un errada d'André Gomes permetia al Celta empatar a plaer. Una acció que retratava el portuguès, substituït a la segona part per un Sergi Roberto que només estaria un quart d'hora al terreny de joc fent de migcentre: acabaria expulsat per agafar Aspas quan marxava sol cap a la porteria de Ter Stegen.

El Barça es trobava amb inferioritat després que Alcácer hagués enviat la pilota al fons de la xarxa fen finalitzar una bona incursió de Semedo i que Paulinho havia rematat en primera instància. La victòria semblava possible, ja amb Messi sobre la gespa. Però la inferoiritat numèrica i la insistència del Celta van acabar costant-li un gol al Barça. Un gol il·legal, amb la mà, que no serveix per trencar la ratxa blaugrana. Ara, l'equip ja es pot centrar en la final de Copa de dissabte, el repte més immediat, i en rematar la lliga després.