Rafa Nadal avança amb pas ferm en el torneig de Montecarlo, tercer Masters 1.000 de la temporada i que es disputa en terra batuda, després de superar sense problemes als vuitens de final el rus Karen Kachanov (6-3, 6-2). D'aquesta manera accedeix als quarts de final on se les veurà amb l'austríac Dominic Thiem.

L'actual número u del món va dominar des del principi, i va superar un petit entrebanc en el primer set que no va causar més danys per la irregularitat del seu rival. El manacorí va trencar ràpidament el partit i es va posar 4-1 en el primer set. Amb el 5-1 i desaprofitant dues boles de ruptura per endur-se el set, Nadal es va despistar amb el seu servei i Kachanov va recuperar el break.

Tot i això, poc li va durar el moment al jove tennista rus, que va cedir fàcilment el seu servei i va deixar en safata el primer set a Nadal. El manacorí va tenir menys problemes a la segona mànega i va tancar la victòria en una hora i divuit minuts de joc.

Per la seva banda, el rival de Nadal als quarts, Thiem, va superar per 6-7, 6-2 i 6-3 Novak Djokovic, qui va acusar el desgast físic en el darrer set, en un intens partit que va durar gairebé dues hores i mitja. La resta de tennistes als quarts de final seran Grigor Dimitrov, David Goffin, Kei Nishikori, Marin Cilic, Richard Gasquet i Alexander Zverev.