Un doblet de Gerard Moreno va decidir el derbi català d'ahir, entre el Girona i l'Espanyol, equip que va obtenir una injecció de confiança després de cinc jornades sense marcar ni guanyar. Els visitants es va resguardar còmodament al seu camp mentre esperaven oportunitats per sortir al contraatac. I el Girona va dominar en un partit que va veure la tercera millor entrada de la temporada a Montilivi, amb més de 12.300 esprectadors.

En els primers compassos, els locals es van poder avançar, però Borja García, primer, i Portu, després, no van estar encertats a l'hora de culminar dos serveis de córner. Les ocasions dels dos mitjapuntes van ser el preludi d'una de les més clares del Girona en el primer temps. Al minut 31, Juanpe va rematar sol des de la frontal de l'àrea petita, però Pau López va fer una gran aturada.

Una rèplica fulminant

Malgrat l'incontestable domini dels locals, va ser l'Espanyol qui, en un dels seus únics acostaments amb perill de la primera meitat, va marcar. Al minut 42, Darder va servir una falta des de l'esquer-ra i Gerard Moreno, després d'un excel·lent control, va connectar una rematada imparable per a Bono.

Sobreposant-se ràpidament al cop, el Girona va tenir dues oportunitats clares per empatar abans del descans, però Pau López va aparèixer de nou en les ocasions de Portu i Pere Pons.

A la segona meitat, els futbolistes de Pablo Machín van sortir del vestidor decidits a empatar. Stuani i Portu no van arribar a rematar i, al minut 55, Sergi Darder es va tornar a vestir d'assistent per trobar Gerard Moreno, el qual va sentenciar. I Baptistao, poc després, hauria pogut augmentar la renda per als visitants, però Bono va fer una aturada providencial per a un Girona que al tram final va varirar el dibuix tàctic. Un risc que no va tenir premi.