La manresana Alba Gamell, actual número u catalana i número tres estatal en el rànquing individual de tennis platja, prendrà part aquest cap de setmana en la segona edició del Màster estatal, que es durà a terme a la localitat andalusa de Vera.

Gamell i la seva companya de joc, la també catalana Alejandra Porteiro, són les segones caps de sèrie d'un torneig en el qual prenen part les vuit millors parelles del rànquing estatal i que té el mateix format que la Copa Màsters de tennis. És a dir, en la primera fase, que es jugarà dissabte, les parelles es divideixen en dos grups de quatre i es juga una lligueta de tots contra tots, i els dos primers de cada grup passen a les semifinals, que seran diumenge, com també la final. Els enfrontaments es jugaran al millor de tres sets, l'últim dels quals seria un súper tie-break.

Les màximes rivals de Gamell i Porteiro pel títol seran les primeres caps de sèrie, les jugadores canàries Grimanesa Santana i Omayra Farías. La manresana, que l'any passat ja es va endur aquest campionat, va declarar que «si estem al nostre nivell, nosaltres i les canàries ens jugarem el títol i el bitllet per al mundial a la gran final».

Les parelles finalistes del torneig representaran Espanya a l'europeu de l'especialitat, que es durà a terme a la ciutat de Jurmala (Letònia) aquest juliol, mentre que només les campiones disputaran el campionat del món, que es farà l'agost a Moscou.

El tennis platja és un esport bastant similar al tennis i que, segons Gamell, «ha evolucionat molt els últims cinc anys, en tots els àmbits». Entre les diferències més destacades trobem que no hi ha segon servei i que el punt següent al 40-40 s'anomena punt d'or, ja que qui el guanya s'endú el joc.