La destitució de Gerard López com a entrenador del Barça B i l'ascens de Javier García Pimienta per ocupar el seu lloc ha comportat també que un navassenc, el preparador físic Marc Guitart, ocupi ara aquest càrrec al filial barcelonista.

Guitart, preparador físic del juvenil A del Barça des del 2012, puja juntament amb García Pimienta, que ha signat com a entrenador del filial per a les dues pròximes temporades independentment de si aconsegueix la salvació del Barça B a Segona Divisió.

El projecte de García Pimienta i el seu equip tècnic va més enllà del curt termini, de salvar el filial del descens a Segona Divisió B, ja que té contracte amb el club fins al 2020. Per això, el nou entrenador del Barça B es va comprometre ahir a complir un dels grans objectius del futbol formatiu blaugrana: «Que els jugadors es continuïn formant per ser protagonistes en el primer equip».

Respecte a la salvació, García Pimienta va explicar que «l'equip en els últims mesos no ha tingut els resultats que esperàvem. Si fem les coses bé, tenim opcions de mantenir la categoria. Tenim jugadors molt bons i també podem tirar dels futbolistes del juvenil, que tenen molt nivell».

Amb García Pimienta i Marc Guitart, també han ascendit el segon entrenador, Pau Martí, i el tercer, Albert Peris. Tots ells van aconseguir dilluns el títol de campions de la Youth League, la Lliga de Campions juvenil, juntament amb el migcampista berguedà Martí Vilà. Al filial, Guitart hi coincidirà amb un altre navassenc, el fisioterapeuta Francesc Guilanyà, que continua al càrrec.

Pimienta, 'lligat' a bagencs

García Pimienta ha estat en tres equips diferents del planter del Barça aquesta temporada i ha viscut un descens i dos ascensos de càrrec, substituint dos bagencs abans d'acabar al filial: va començar el curs, precisament, com a segon entrenador de Gerard al Barça B; al setembre va agafar les regnes del juvenil B quan Quique Álvarez, resident a Manresa, va marxar al Vila-real com a ajudant de Javier Calleja; i a l'octubre va convertir-se en entrenador del juvenil A quan el sallentí Gabri va anar-se'n al Sion suís.

Molts abans, en el seu debut al primer equip del Barça, García Pimienta també va creuar camins amb un bagenc: va estrenar-se davant el Deportivo, el 26 de maig del 1996, i va jugar 68 minuts abans de ser subtituït per un altre debutant, el navarclí Pep Setvalls.

Només cinc anys més tard, el 2001, amb 27 anys, després de jugar a l'Extremadura, el Figueres, l'Hospitalet i el Sant Andreu, García Pimienta va ingressar al futbol base blaugrana com a ajudant del cadet. Ara, 17 anys després, agafa les regnes del segon equip.