Inesta, Don Andrés, va fer ahir el darrer recorregut triomfal del Barça per la ciutat. La celebració del doblet del curs 2017-2018 va ser la celebració d'Iniesta, el jugador que divendres passat va anunciar que deixava el club, 22 anys després d'haver ingressat al futbol base. Durant molta estona, al tram final del recorregut de la rua blaugrana, es va poder veure la imatge del capità amb un barret de bufó blaugrana, traient el cap entre les dues copes que presidien el bus.

Armat amb el mòbil, Andrés Iniesta, com els nens que cridaven el seu nom des de la vorera, va gravar tot el que passava pels seus ulls en aquest darrer viatge de títols. Els jugadors del primer equip del Barça, amb la incorporació dels jugadors del B que han jugat i s'han entrenat amb l'equip, com Ortolà i Alenyà, van fer un recor-regut de quatre quilòmetres en un autocar descobert. Al davant de l'autocar, s'hi podia llegir «La pilota ens fa més campions», en un homenatge a un estil de joc del qual han estat protagonistes en els darrers anys Messi, Xavi, Busquets, Piqué, Alba i el mateix Iniesta. I a la part posterior, un signe d'infinit i la frase per al record: «Infinit Iniesta».

La decepció de Roma, un dilluns de pont, una lliga guanyada amb molt marge de punts, potser han restat èpica a l'equip. La rua del vuitè doblet de la història blaugrana no va ser tan massiva com les d'altres anys, però els jugadors no van estar sols, i en alguns punts del recorregut van estar molt i molt acompanyats.

Va ser dues hores de rua. La plantilla va pujar a l'autocar al World Trade Center del Port de Barcelona a 1/4 de 7 de la tarda. El club ha corregit l'oblit que va tenir ahir en no incloure Gerard Deulofeu, Javier Mascherano i Arda Turan a la samarreta commemorativa del títol de Lliga 2017-18 que l'equip va lluir després de guanyar a Riazor. I avui els noms d'aquests tres jugadors, que van començar la temporada al Barça abans de sortir-ne en el mercat d'hivern, estaven impresos en el dors de las samarreta que van lluir els campions.

Va ser una rua una mica més moderada que altres vegades. No hi va córrrer alcohol des de l'inici ni hi va haver descontrol a l'autobús, encara que alguns al·lucinaven amb el que estaven vivint, sobretot els nous, com Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé o Yerry Mina, sorprenentment tímids per l'ocasió. I evidentment, Gerard Piqué, el gran animador de la plantilla en aquest tipus d'esdeveniments.

Aquesta vegada, la cervesa va cedir protagonisme als telèfons mòbils, que els futbolistes blaugrana van utilitzar per gravar vídeos dels millors moments o fer-se selfies que gairebé de forma automàtica pujaven a les seves xarxes socials.

També va optar per una celebració més moderada l'entrenador, Ernesto Valverde, que, com sempre, va semblar que se sentia més còmode en un segon pla i va cedir el protagonisme als seus jugadors, i també l'estrella de l'equip, Leo Messi, que s'ho mirava tot des de dalt somrient però sense celebrar-ho amb els excessos d'altres vegades.

Va ser una rua més curta que altres vegades però l'ambient de la celebració va anar de menys a més. Els jugador també van necessitar uns minuts per anar-se animant. Al carrer moltes banderes amb la meitat de la tela blaugrana i la meitat amb les quatre barres, però amb escassa presència de simbologia pròpiament independentista.

Sergi Roberto, embolicat amb una senyera, va ser un dels més actius interactuant amb els seguidors culers, la majoria a banda i banda de l'autobús, però molts també en balcons intentant tenir una vista aèria menys pròxima però més nítida dels seus ídols.

En la segona meitat del recorregut, Gerard Piqué va agafar el timó de la festa, i després de fer de càmera de televisió improvisat, va començar un guerra de cervesa que va tenir una primera víctima en Coutinho, que després va ser seguit per André Gomes i que va acabar esquitxant Iniesta i també Valverde.

La megafonia va incrementar de manera molt notable la seva potència i llavors va aparèixer el confeti, inesgotable. Samuel Umtiti va fer un ball animat per Piqué, mentre Luis Suárez apareixia a la festa per descalçar Valverde i llançar les seves sabatilles esportives al públic. Va ser l'inici, perquè la plantilla va acabar descalça. La rua es va acabar de manera sobtada, amb un canvi d'autocar. Per als de la Catalunya Central, un vehicle conegut, de la companyia gallega Monbus.