La Gymnasiade 2018, que se celebra al Marroc fins al 8 de maig, és l'esdeveniment esportiu i cultural per a joves esportistes més gran del món i on s'agruparan els millors competidors escolars de tots els continents en un espai dedicat a la competició esportiva, però també per intercanviar programes culturals i educatius. Hi participen un total de 53 països amb 3.000 atletes.

Lorena Medina, de l'Egiba, ha estat una de les gimnastes seleccionades per la Federació Espanyola de gimnàstica per formar part de l'equip nacional júnior que representarà Espanya en aquesta competició al Marroc, acompanyada pel seu entrenador Xavier Casimiro com a responsable de l'equip de gimnàstica artística femenina i exercint de cap d'una delegació formada per un total de 36 membres, de les modalitats artística femenina i masculina, rítmica i aeròbic: 8 entrenadors, 20 esportistes, 8 jutges, 1 metge i 1 fisioterapeuta, que estaran allotjats a la Vila Olímpica fins al 9 de maig.

Medina ha aconseguit la classificació per formar part d'aquesta selecció després de diferents controls de seguiment obtenint la primera plaça dins l'equip. La seva regularitat i la gran dificultat i execució que presenta en els quatre aparells fa que el seu objectiu sigui la classificació per a les respectives finals.

És un privilegi per a una esportista d'aquesta edat haver estat seleccionada per participar en aquest esdeveniment i poder viure'n les experiències.

El format de la competició comença amb la cerimònia d'inauguració demà, dijous, a la tarda, a Marràqueix, i finalitza amb la cerimònia de clausura el dimarts 8 de maig. Hi ha 18 disciplines, que són aeròbic, atletisme, boxa, ciclisme, esgrima, golf, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, escacs, judo, karate, lluita, natació, petanca, surf, taekwondo, tennis i tir amb arc.

Totes les competicions es desenvolupen a Marràqueix, excepte la natació i el surf, que es faran a Casablanca.