L'Atlètic de Madrid va classificar-se anit per a la final de la Lliga Europa, després de derrotar l'Arsenal per 1-0 en el partit de tornada de les semifinals. Un únic gol del davanter hispanobrasiler Diego Costa, al minut 45, just abans del descans, va deixar al carrer el conjunt londinenc, que a l'anada només va empatar (1-1) malgrat que va jugar 80 minuts amb superioritat numèrica.

El Wanda Metropolitano, l'estadi de l'Atlètic de Madrid inaugurat aquesta temporada, va viure la seva primera gran nit màgica, amb un ambient molt semblant a l'antic Vicente Calderón. L'entorn tan favorable al conjunt matalasser va atenallar el conjunt anglès, que gairebé no va poder crear ocasions de gol. L'Atlètic, en canvi, va poder fer el 2-0 al descompte però Fernando Torres va fallar sol davant Ospina.

Amb aquest resultat, l'Atlètic va allargar la seva ratxa com a local: no ha encaixat cap gol en els últims 11 partits que ha disputat al Wanda, un estadi que s'està convertint en inexpugnable per al conjunt de Simeone. El tècnic argentí, a més, va classificar l'Atlètic per a la seva quarta final europea en els últims 7 anys. Fins a la seva arribada a la banqueta del conjunt matalasser, l'Atlètic de Madrid només havia jugat cinc finals europees en tota la seva història.