Les polèmiques de segona categoria aportaran aquesta nit una mica de salsa al clàssic entre el Barça i el Reial Madrid. La principal serà que els blancs no faran el passadís al seu rival per la conquesta de la Copa i de la lliga. Addueixen que els blaugrana van trencar la tradició en no fer-ho a la primera volta al Bernabéu després que el conjunt de Zidane guanyés el Mundial de Clubs. El tècnic francès va defensar ahir la seva posició d'una manera rebuscada i el del Barça, Ernesto Valverde, va dir que aquesta situació «no té cap importància».

El partit d'avui també serà el darrer clàssic que Andrés Iniesta disputarà com a jugador del Barça i significarà un pas més dels blaugrana en el seu intent d'acabar la lliga imbatuts. Caldrà veure, també, quina alineació presenten els visitants, tres setmanes abans de la final de la Lliga de Campions contra el Liverpool, el seu gran i únic objectiu de l'any.

El tècnic francès es defensa

Sembla que l'instigador de no fer el passadís avui al Barça és el tècnic del Reial Madrid, Zinedine Zidane. El Barça va adduir que no el feia al Bernabéu el desembre perquè el seu adversari no havia disputat una competició que els barcelonistes juguessin, el Mundial de Clubs. Ahir, l'entrenador del Madrid va rebatre aquesta opinió. «Això és mentida», va dir, «perquè sí que eren a la Lliga de Campions, i s'ha de guanyar aquesta competició per anar al Mundial. Jo no sóc qui per decidir que no es fa el passadís, però van ser ells el que no el van fer i nosaltres, amb respecte, no el fem perquè ells tampoc no el van fer».

De tota manera, Zidane va elogiar la temporada del Barça, que «ha guanyat la lliga, que és el més difícil, complicat i bonic». També va tenir paraules d'elogi cap a l'altre protagonista del dia,Andrés Iniesta. L'entrenador del Reial Madrid va dir d'ell que «és un jugador a qui admirem i no és un qualsevol pel que ha fet. El saludarem, el felicitarem i li desitjarem sort en el futur». Això sí, no va desvetllar quin equip alinearà avui i si posarà gaires suplents habituals damunt del camp».

Sense polèmiques

Per la seva banda, Ernesto Valverde, fidel al seu caràcter de no voler mai polèmiques, va passar de puntetes per aquesta i va dir que «no té la més mínima importància. Sembla que calgui fer una enquesta per saber què han de fer». De tota manera, va voler donar importància al partit, ja que «un clàssic és un clàssic. Personalment ja m'agradaria que tots fossin tan descafeïnats com aquest».

Valverde va matisar que «afortunadament, ja som campions, però és un partit que volem gua-nyar i ells també, per rivalitat i per tot. Vam guanyar a l'anada i segurament ells ens voldran trencar la ratxa [d'imbatibilitat] ara».

Inquirit sobre les paraules de Zidane, que va dir que era més difícil guanyar la lliga que la Champions, va afirmar que la primera «et diu com estàs en un any sencer», però a Europa «hi ha més candidats. A la lliga només n'hi ha dos, tres o quatre».

En la seva compareixença d'ahir, Valverde també va voler donar suport al secretari tècnic del Barça, Robert Fernández, que sembla que no seguirà al càrrec. «És una de les persones més properes amb qui em relaciono aquí. Per a mi és algú important».