Era gairebé segur que passaria abans de disputar el seu partit, però ahir es va confirmar. El València va ratificar una excel·lent temporada amb la classificació per a la Lliga de Campions de la temporada vinent. La derrota del Betis per 2-o al camp de l'Athletic de Bilbao va propiciar que el conjunt andalús ja no pugui atrapar els de Marcelino, que ahir va perdre (1-0) en el derbi al camp del Vila-real.

El duel de San Mamés, el més animat dels que es van disputar ahir a la tarda, es va decidir a última hora. Muniain va avançar l'Athletic al minut 76 i, en el tram final, amb els andalusos abocats a la porteria de Kepa, Aritz Aduriz es va retrobar amb el gol i va sentenciar el partit.

El derbi gallec que es va disputar a continuació a Balaídos va ser trist, ja que cap dels dos equips no ha assolit els seus objectius. El Celta no anirà a Europa i el Deportivo ja ha baixat a Segona. Els locals es van avançar amb una rematada de l'uruguaià Maxi Gómez al minut 13 i Lucas Pérez va igualar el partit en el descompte i va establir l'1-1 final.

A l'Estadi de la Ceràmica, el Vila-real tenia més urgències que el València, ja que es juga ser a la Lliga Europa, i va vèncer amb un gol del lateral Mario Gaspar quatre minuts abans del final.