Mai en cap altre ocasió els judokes del Centre de Tecnificació del Bages i el Moianès havien sumat set medalles en un campionats d´Espanya de judo. A Talavera de la Reina, al Poliesportiu Municipal Ángel de Jesús Encinas, els representants del Judo Moià i d´Esport7 han aconseguit aquest cap de setmana set posicions de podi en els estatals infantils (13 i 14 anys) i cadets (15, 16 i 17 anys., convertint aquest resultat en el millors de la història d´aquestes dues entitats de casa nostra. Cal tenir en compte que Catalunya es va emportar, en aquests estatals, 16 medalles en total: després del Centre de Tecnificació del Bages i el Moianès amb set medalles (4 el Judo Moià i 3 Esport7), el següent club català amb més places d´honor en va sumar dues.

L´expedició de casa nostra, la més nombrosa dels darrers anys en aquestes categories, amb catorze judokes, va estar encapçalada pels entrenadors Maurici Casasayas i David Roca. Tots els participants havien d´haver acreditat la seva classificació anteriorment en els respectius rànquings i campionats de cada categoria. Cap altra club català va tenir una representació tant àmplia.

Pel que fa als resultats, en categoria infantil, quatre van ser els medallistes de casa nostra. Neus Santacreu (Esport7) va ser primera classificada en -52 kg; Ahmed Mssahal (Judo Moià) també va ser primer en -42 kg; Iris Alsina (Judo Moià) va ser segona en -48 kg; i Raquel Romeu (Judo Moià) va ocupar la segona plaça en -44 kg.

Pel que fa a la categoria cadet, Pau Santacreu (Esport7), segon en -60 kg; Jordi Pérez de Mendiguren (Esport7), tercer en -81 kg; i Laia Garolera (Judo Moià), tercera en -63 kg. Iker Corchero (Esport 7) va acabar setè en -73 kg i Pau Muñoz (Esport7), novè en +90 kg.

També van competir Albert Graner, Óscar Contreras, Nerea Garcia, Noèlia Jardo i Pol Vázquez.

Per autonomies, la Federació Catalana de judo va destacar sobretot en dos resultats, va quedar tercera per equips cadets masculins, i primera en la categoria infantil femenina.