La recaptació d'aquesta cinquena edició dels Batecs Solidaris es destinarà a dos programes concrets, el de «Nens saludables» de la Fundació Rosa Oriol, i «Acolliment residencial d'infants i joves amb autisme» d'Ampans.

El programa «Nens saludables» de la Fundació Rosa Oriol té la intenció de millorar la salut dels nens en situació de pobresa, que els sol afectar amb una dieta insuficient o poc equilibrada, i en molts casos amb manca d'activitat física, el que pot generar problemes de desnutrició o obesitat, entre altres malalties. Els recursos obtinguts es destinaran a beques menjador per garantir almenys un àpat al dia de forma correcta i també a beques esportives perquè puguin adquirir hàbits saludables.

Ampans destinarà els diners recaptats al projecte de creació d'una residència per a l'acollida de 20 infants i adolescents amb autisme. La nova llar disposarà de cinc unitats de convivència, equipades amb els recursos humans i tècnics necessaris per a la seva atenció en una etapa crucial per al seu desenvolupament, qualitat de vida i inclusió socials.

La residència donarà cobertura a infants i adolescents que requereixen entorns adaptats a les seves necessitats i respostes especialitzades amb una atenció global i personalitzada. Aquesta és la cinquena llar d'acollida d'infants i joves amb necessitats de suport especial que posarà en marxa Ampans, després d'Armengou (Manresa), i de la Caseta, el Turó i el Pinet (Sant Fruitós de Bages). Entre totes, l'entitat dóna acolliment a 58 nens i nenes i adolescents. Les millores en el diagnòstic precoç de l'autisme han fet aflorar la necessitat de serveis específics per atendre aquests joves.

Batecs Solidaris rep el suport un any més de l'obra social de La Caixa en el seu intent d'ajudar en programes socials amb vocació transformadora. En aquesta cinquena edició, s'ha compromès a donar deu euros per cadascuna de les samarretes que es venguin, el que permetrà duplicar l'aportació als projectes de la Fundació Rosa Oriol i Ampans.