El Barça té entre cella i cella acabar la Lliga imbatut i aquesta ambició s´ha notat especialment en la primer meitat del partit davant el Vila-real. El conjunt de Valverde ha buscat la porteria rival des del xiulet inicial, com si li anés la vida amb aquesta victòria. Els primers 45 minuts dels blaugranes han estat sensacional. Amb un joc precís, ofensiu i profund el xoc ha quedat sentenciat amb gols de Coutinho, Paulinho i Messi.

El Vila-real ha sortit a esperar el Barça al seu camp i no ha pressionat alt. Això ha fet que els blaugranes es trobessin molt còmodes amb la pilota en camp contrari. Messi ha gaudit de la primer ocasió del partit al minut sis, amb un xut que ha sortit desviat.

Poc després, a l´11 de joc, el francès Dembéle ha protagonitzat una de les millors jugades des de que vesteix la samarreta del Barça. El jove jugador ha driblat tres contraris i amb una gran velocitat s´ha presentat a la frontal, on ha etzibat un xut potent que s´ha trobat amb Asenjo. El porter visitant ha refusat la pilota i aquesta ha quedat als peus de Coutinho, que ha marcat el primer a plaer.

El submarí groc ha contestat ràpidament, però Fornals s'ha estrellat contra un Cillessen molt segur. I si perdones, ho pagues, Al minut 16 una gran triangulació de l´equip blaugrana ha acabat amb una passada màgica d´Iniesta cap a Digne, que ha fet la passada de la mort cap a un Paulinho que no ha fallat en la definició.

El Barça s´ha divertit. Ha ofert un joc de combinació vistós, ràpid i efectiu, atacant constantment l´espai a l´esquena dels defensors. El Vila-real no ha pogut ni respirar davant l´ofensiva local. Ha ressaltat especialment el joc del francès Dembélé i el mestratge inacabable de Messi i Iniesta.

Passada la mitja hora de joc el conjunt català ha afluixat el ritme i el Vila-real ha pogut aixecar el cap. Cillessen al min 41 ha aturat un bon xut de Jaume Costa. Ja als últims minuts de la primera meitat, al 45, una jugada per emmarcar de Messi i Iniesta ha finalitzat amb el tercer gol del Barça. El manxec i l´argentí han realitzat una paret perfecta que ha finalitzat amb un toc subtil del 10 blaugrana al fons de la xarxa.

A la segona meitat el Vila-real ha ajustat les posicions i el Barça, amb el marcador molt a favor, ha abaixat la intensitat. El conjunt groguet ha premut l´accelerador i ha trobat el premi del gol al minut 54. Sansone ha aconseguit batre Cillessen amb una carambola, ja que la pilota li ha rebotat al cos després d´un xut d´un company i d´aquest manera ha despistat el porter holandès.

Ernesto Valverde no ha tardat a moure fitxa, ja que els visitants buscaven insistentment el segon. L´entrenador blaugrana ha assentat a Iniesta i Busquets per donar entrada a Suárez i Rakitic. Amb els canvis la tendència dels segons 45 minuts ha variat i el Barça ha aconseguit parar l´ofensiva del Vila-real i arribar altre vegada amb perill a la porteria d´Asenjo.

Al 74 l´àrbitre del xoc ha anul·lat un gol a Coutinho per clar fora de joc i ja al 88 una jugada magistral de Rakitic ha posat la cirereta al pastís amb el gol de Dembéle. El croat li ha donat mastegat i el francès només l'ha empentat. Ja en temps afegit, Dembéle ha arrodonit la seva primera gran nit com a blaugrana amb un gol de vaselina al contracop.

Amb aquesta victòria, el Barça s'apropa encara més al seu objectiu d'acabar la Lliga invicte. Queden dos examens per aconseguir l'excel·lent, Llevant i Reial Societat.