Esport i solidaritat. Aquestes dues paraules resumeixen l'esperit dels Batecs Solidaris, que aquest proper cap de setmana compleixen la cinquena edició. Es tracta de l'organització de diverses activitats esportives per recaptar fons per a programes solidaris de la Fundació Rosa Oriol i d'Ampans, amb la col·laboració de l'obra social de La Caixa.

L'eix central dels Batecs Solidaris és la Cursa del Mosquit, que en el seu cas compleix nou edicions com a iniciativa sorgida del CT Manresa. Es correrà el diumenge amb dos recorreguts planers a escollir, de 5 km (també oberta a caminadors) i de 10 km, a partir de 2/4 de 10 del matí des del parc de l'Agulla. L'objectiu dels organitzadors és arribar als mil participants. Les inscripcions es poden fer presencials a Rios Running (carrer del Born) o bé on-line a la web: batecssolidaris.cat/inscripcions/.

El preu per participar a la cursa és de 12 euros anticipadament i 15 el mateix dia; amb la inscripció es rebrà la samarreta commemorativa d'aquesta cinquena edició dels Batecs Solidaris, creada a tal efecte. Aquesta samarreta també es pot adquirir sense necessitat de córrer cap de les curses. L'entrega de dorsals està prevista el dissabte dia 12 a la botiga Rios Running de Manresa, i també l'endemà entre les 8 i 1/4 de 10 del matí. S'establiran quatre categories, sub-23 (menors de 23 anys), sèniors (entre 23 i 29 anys), veterans (entre 40 i 49 anys) i màsters (a partir de 50 anys).

El CT Manresa també s'afegeix als Batecs Solidaris i en el seu cas amb l'organització d'un torneig de pàdel dissabte a les seves instal·lacions (9 h); en aquest cas, el preu de la inscripció és de 20 euros (5 els nens). Igualment, el Consell Esportiu del Bages ha programat al voltant del llac de l'Agulla diverses curses infantils amb distàncies segons les edats, de 250 metres per als minis, 500 per als prebenjamins, 1.000 els benjamins i 1.500 els alevins.