El Barça sembla que no vol aturar-se en els tres partits de lliga que falten i té entre cella i cella acabar invicte la temporada. Ahir va prendre's molt seriosament la visita d'un Vila-real que lluita per ser a Europa la temporada que ve i li va clavar una maneta gràcies al bon joc de la primera part, que va deixar el duel sentenciat, i a l'oportunisme de Dembélé en el tram final. El francès va disputar el seu millor partit des que va arribar a l'estiu.

Tot i això, a la primera part, l'habitual porter suplent, Cillessen, va haver de fer dues bones intervencions: a l'inici a xut de Fornals i després de Jaume Costa. Però el Barça arribava amb facilitat i va anotar dos gols en cinc minuts. Dembélé, amb una esplèndida arrencada, va possibilitar el primer. Es va escapar en velocitat de tres homes i va xutar. Asenjo no va blocar i Coutinho va arribar a buscar el rebot i va fer el primer. Tot seguit, una gran combinació de tota la davantera va acabar amb una passada a l'espai d'Iniesta a Digne. Aquest, en lleuger fora de joc, va centrar enrere i Paulinho, tot sol, va empènyer la pilota a la xarxa. El mateix Dembélé hauria pogut fer el tercer, que va perdre per ser massa generós amb Coutinho i Messi. Precisament, l'argentí va marcar el tercer, que li permet augmentar la diferència en la lluita pel la Bota d'Or, en aprofitar un servei marca de la casa d'Iniesta per damunt de la defensa castellonenca.

Repòs actiu

A la segona part, el Barça s'ho va prendre amb calma i el Vila-real va fer un pas endavant. Va reduir la distància amb un gol afortunat de Sansone, que acabava d'entrar, que va desviar amb el cos un xut de Fornals. L'italià va estar a punt de fer el mateix al minut 82. Enmig, tot d'arribades visitants, sobretot de Castillejo i Bacca, a més d'un cop de cap de Rodri que va salvar Cillessen.

Valverde va oxigenar l'equipfent entrar Rakitic, el qual, en un prodigi de potència, va fer una gran jugada per la dreta i va donar el quart gol fet a un Dembélé que només va haver d'empènyer la pilota. Abans d'acabar, i ja amb Suárez al camp, l'extrem va fer el cinquè de la nit en guanyar la partida a la defensa després d'una pilota llarga i va picar la pilota per damunt d'Asenjo.