La zona esportiva del Congost ha acollit avui una altra edició de la Trobada Esportiva de Primària dels centres educatius de Manresa. Un total de 750 alumnes de deu escoles de la ciutat han practicat, des de les nou del matí fins al migdia, quatre activitats esportives diferents: minifutbol, minibàsquet, minivòlei i rugby-touch.

Aquesta trobada té un caràcter lúdic i no competitiu i és organitzada per l'Ajuntament amb l'objectiu de potenciar la formació integral dels nens i nenes mitjançant activitats esportives i respectar els valors pedagògics que té cada competició. El plantejament consistirà a fer tres activitats esportives de forma grupal, en què cada equip jugarà dos o tres partits per rotació, en un total de quatre rotacions. Cada partit tindrà una durada de deu o dotze minuts i posarà èmfasi en la pràctica esportiva, no en el resultat.

Tots els equips seran formats entre set i vuit jugadors i són mixtos, amb components que formen part del mateix curs. És imprescindible que tots ells hi participin activament. A més, hi haurà la possibilitat d'experimentar amb activitats esportives adaptades, com són el bàsquet amb cadira de rodes, el quadrugbi i també la boccia.