El Barça, sense Messi al camp, va perdre l'oportunitat de finalitzar la lliga sense haver perdut cap partit. El Llevant es va prendre el partit més seriosament, almenys en els primers 60 minuts, i es va endur una victòria de les que es recordaran durant anys al Ciutat de València per celebrar la permanència. El Barça, tou en defensa a l'inici de cada part, va deixar un avantatge als locals que ja no va poder remuntar, tot i els tres gols de Coutinho, el de Suárez i l'interès final per arreglar el que s'havia fet malament fins aleshores.

El primer gol ja va sorprendre el conjunt barcelonista. Al minut 9, després d'un seguit d'arribades a les dues bandes, Boateng va finalitzar una magnífica jugada de Morales, que se'n va anar de tots els jugadors que li van sortir al pas abans de centrar. Tot seguit, Bardhi, l'altre protagonista del dia, va estavellar un xut al travesser davant de la passivitat de Yerry Mina i de Vermaelen. El belga, precisament, es va fer una lesió muscular que pot perjudicar-lo de cara al mundial i els locals van treure partit de la inferioritat del rival per anotar el 2-0. Boateng es va desfer de Ter Stegen i de Semedo abans d'aconseguir-ho. Tot i això, Coutinho va poder descomptar un gol la diferència com a preludi del descans amb un xut que va picar en Roger Martí abans de sorprendre Oier.

Arrencada impròpia

Semblava que el Barça podria refer-se, amb tota la segona part a davant, però la sortida del Llevant va ser fulgurant i espectacular. Al primer minut, Bardhi va enganxar un xut en rosca des de la frontal de l'àrea que va entrar a la porteria com un obús. Amb Valverde desesperat a la banqueta, per la falta de tensió, novament, dels seus homes, va arribar el quart, el tercer en el compte particular de Boateng, un davanter que portava idèntic nombre de gols en les 36 jornades anteriors de lliga. Davant del desastre, el Llevant va llançar una altra contra que va finalitzar un Bardhi en estat de gràcia amb l'humiliant 5-1.

La festa ja havia començat a l'estadi, però el partit encara no s'havia acabat. El Barça va mostrar orgull i va intentar arreglar la situació amb dos gols gairebé consecutius d'un Coutinho que va signar el seu primer hat trick a la lliga. Primer va aprofitar un rebuig d'Oier a xut de Dembélé i després va etzibar un xut des de la frontal de l'àrea que va sorprendre l'exporter del planter barcelonista.

Els gols van tornar a ficar el Barça en la lluita pel partit, i encara més quan un penal transformat per Luis Suárez encara encongia més la diferència i posava el seu equip a un gol de l'empat encara amb vint minuts a davant.

L'entrada al camp de Denis Suárez i de Paco Alcácer va intentar dotar de més capacitat ofensiva al campió, però va haver de dependre de situar Piqué de davanter centre per buscar l'heroica en un final ple de protestes d'uns jugadors barcelonistes que s'havien despertat massa tard.

L'única bona notícia d'ahir és que Messi, sense jugar, té gairebé a la butxaca la seva cinquena Bota d'Or. Té 34 gols i els seus màxims rivals, Salah i Kane, van acabar la lliga amb 34 i 30, respectivament.