Dues proves, dues victòries. La igualadina Sheila Avilés (RSM/CA Igualada) ha saldat de la millor manera la seva participació aquest mateix cap de setmana al campionat d'Espanya de curses de muntanya de la Federació Espanyola d'atletisme, el Trail de Penyagolosa, i a la Cursa de l'Alba.

Dissabte, Avilés va prendre part a l'estatal, una prova de 9,8 km i 348 m de desnivell a Castelló i va imposar-se amb un temps de 43' 26'' després de batre en un igualat esprint a Ainhoa Sanz, a la qual va treure un segon; en tercera posició va entrar Raquel Gómez. Amb aquest triomf, Sheila Avilés aconsegueix plaça per al campionat d'Europa. Al final de la cursa, la igualadina comentava que «estic molt contenta perquè, encara que no era una carrera que estiguéssim preparant, he guanyat el campionat d'Espanya. S'havia de córrer molt davant de grans corredores d'atletisme». Hem sortit quatre noies molt fortes i hem anat juntes fins que he pressionat quan faltava un quilòmetres i he arribat amb l'Ainhoa Sanz».

Repeteix a la Cursa de l'Alba

Ahir a Montserrat, Sheila Avilés va tornara lluir. Va fer-ho a la Cursa de l'Alba, amb sortida de Collbató sobre una distància de 24 km. En aquesta mítica cursa de munta-nya, que complia la 31 edició, Avilés va liderar la prova en tot moment, imposant-se amb un crono de 2h 17' 05'', que suposava el millor registre històric en categoria femenina. La corredora local Marta Llagostera va entrar en segona posició amb 2h 35' 22'' i completava el podi Gemma Cadafalch amb 2h 37' 00''. En la classificació masculina, Andreu Simón, després d'una ràpida baixada arribava a la meta de Collbató en 1h 56' 30 '', nou rècord de l'actual circuit de 24 km. Darrere seu van entrar Jordi Vallès amb 2h 02' 33'' i Jordi Rial amb 2h 06' 09''.

Paral·lelament també es va córer ahir a Collbató, la cinquena edició de la Marató de Montserrat amb 42 km de recorregut i 2.500 m de desnivell positiu amb el pas per Sant Jeroni (1.236 m). La carrera és puntuable per a les Skyrunner national Series. Jonatan Mora es va distanciar dels seus perseguidors i va aconseguir la victòria amb 4h 09' 15 '', seguit del basc Iker Echevarria a poc més de 5 minuts; Adrià Jiménez aconseguia la tercera plaça amb 4h 19' 52''. La cursa femenina va ser molt emocionant fins que Ester Casajuana va imposar un fort ritme i es va distanciar de les seves rivals , entrant a meta amb 4h 51' 31''; la segona plaça va ser per a Anna Carné amb 4 h 57' 04'' i la tercera per a Aida Pérez amb 5h 05' 31''.