El Fenerbahçe de Zeljko Obradovic va aconseguir ahir la classificació per a la seva tercera final consecutiva de l'Eurolliga i aspira a revalidar el títol aconseguit la temporada passada, aquest cop amb el Reial Madrid com a rival. L'equip va aconseguir el bitllet després de superar la revelació de la temporada, el Zalgiris (76-67). El Madrid, per la seva part, va superar el CSKA per 83-92.

En la primera de les semifinals, el Fenerbahçe va imposar la lògica i la seva superioritat davant un Zalgiris que no es va donar per vençut. Tot i el mal inici, amb un 7-1 en contra en els primers cinc minus de partit, l'equip que entrena Sarunas Jasikevicius es va recuperar i va aferrar-se al partit. I tot i que el Fenerbahçe va dominar, un triple de Pangos posava el 50-48 i la por al cos dels turcs. Fins que va aparèxier Bobby Dixon al darrer quart, anotant 10 dels seus 19 punts per sentenciar.

En la segona semifinal, el Madrid va remuntar davant un CSKA que va començar el partit a tota màquina: els russos van anotar 30 punts en el primer quart, que van tancar amb 10 punts de marge. Però la reacció posterior del Madrid va ser fulgurant: cinc triples anotats en poc més de tres minuts van servir per signar un 4-17 de parcial que capgirava el marcador, a favor dels blancs quan es va arribar al descans (46-47).

A la segona meitat, el Madrid va mantenir l'avantatge, de la mà de Luka Doncic i de l'exmanresà Sergi Llull, que van ser els màxims anotador de l'equip amb 16 punts cada un.

El campió d'aquesta final four es decidirà demà: Madrid i Fenerbahçe s'enfrontaran a l'Stark Arena de Belgrada, davant més de 15.000 espectadors.