Més de 1.000 corredors entre les curses de 5 i 10 km. Gairebé 200 participants a la caminada solidària. Reeixida estrena de les proves sobre rodes (amb patins, patinets o hoverboard), malgrat la pluja que va caure dissabte a primera hora de la tarda sobre la capital de l'Anoia. Constatació de la presència a Igualada de famílies i atletes de 150 poblacions d'arreu de Catalunya. Aquest és el balanç de la setena edició de l'Igualada Urban Running Night Show, la gran festa de l'atletisme popular que va fer bullir d'activitat el centre de la població dissabte, des de bon matí fins a la Festa Flaixbac final, a la plaça de Cal Font.

Aquesta proposta esportiva, lúdica i també comercial que és auspiciada per l'Ajuntament igualadí es va tornar a revelar com una fórmula d'èxit. L'activitat als eixos comercials de la població ja va ser excepcional durant el matí, malgrat que les proves lúdicoesportives no s'iniciaven fins a les cinc de la tarda i s'allargaven fins al vespre.

Curses sobre rodes i infantils

La vessant esportiva de l'Igualada Urban Running Night Show va començar, enguany, sobre rodes, al passeig Verdaguer, amb l'estrena d'una prova de 1.500 metres amb patins per a nens de fins a dotze anys. Tot seguit, es van fer les curses en patinet, per a infants de dos a dotze anys, dividits en tres franges d'edat, i va tancar aquesta primera tanda de proves la cursa amb hoverboard. Unes curses sobre rodes passades per aigua però amarades de somriures, anècdotes i bon humor.

La prova adreçada a pares i mares amb cotxets i nadons d'un o dos anys va prendre el relleu dels patinadors de tota mena a les sis de la tarda. Una cursa no competitiva que va delectar tant als agosarats participants com al públic, mentre els nens de dos a cinc anys mesuraven potencialitats durant 400 metres i els de cinc a dotze anys afrontaven un circuit de 1.500 metres. Les instruccions d'aquestes tres proves es van donar íntegrament en anglès, gràcies al suport de Kids&Us.

A dos quarts de vuit del vespre, es va donar el tret de sortida de la cursa urbana de 5 km, que s'endinsava per les rambles i els car-rers més cèntrics de la ciutat. Els corredors van competir animats pels grups de batucada i zumba, situats en punts estratègics per l'organització. A meitat de cursa, l'atleta igualadí Carlos Cervera ja s'havia distanciat lleugerament dels seus perseguidors. Cervera va recórrer en solitari i a bon ritme els darrers trams de la rambla i la tornada pel passeig fins segellar el triomf amb un temps de 16.14 minuts. El corredor de Vilanova del Camí José Daniel Morales, segon, amb un registre de 16.33, i el barceloní Anton Wass, que va necessitar un segon més per completar el circuit, van completar el podi masculí. Pel que fa a les fèmines, la guanyadora va ser l'atleta d'Igualada Carla Bisbal (18.39 minuts), de categoria infantil, seguida per la montbuienca Yvet Camus (19.44) i per la també igualadina Carlota Díaz (19.54). Fins a 514 corredors hi van participar.

Dos-cents caminants amb causa

Cins minuts després de la prova de 5 km es va iniciar la caminada solidària. Gairebé dos-cents participants van recórrer els 5.000 metres del circuit amb l'única finalitat de col·laborar amb l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya.

A les nou de la nit es va donar el tret de sortida de la cursa de 10 km, la qual van finalitzar 509 cor-redors. Ja superat l'equador de la cursa, el lleidatà Abderrahim El Jaafari va accelerar, es va distanciar dels oponents i va ratificar el triomf en aturar el cronòmetre en 30.35 minuts, mentre que l'igualadí Alberto Moreno s'afermava en la segona posició (31.10), seguit de ben a prop pel berguedà Xavi Tomasa (31.20). La guanyadora femenina va ser la colombiana resident a Sabadell Janeth Becerra, que va signar un registre de 35.30 i va avantatjar en quasi cinc minuts l'igualadina Aïda Solà (40.21) i la barcelonina Carol Montañana (41.14), tercera.