L'UCAM Múrcia, de l'exentrenador de l'ICL Manresa Ibon Navarro, encara conserva possibilitats d'entrar als play-off, després de la seva victòria d'ahir per 73-82 a la pista del ja descendit RETAbet Bilbao. El duel es va plantejar com un homenatge a l'ala Àlex Mumbrú, que es retirarà després del duel dels bascos de dijous a Burgos i que ahir s'acomiadava del públic de Miribilla, davant del qual ha jugat les darreres nou temporades.

Els murcians, però, no estaven per festes i necessitaven la victòria. Els va costar en els primes quinze minuts, ja que el Bilbao va mantenir una lleugera diferència favorable (30-28) fins a aquell moment. Però, aleshores, un terrorífic parcial de 2-17 va provocar que els visitants arribessin al descans amb una diferència de 32-45, la qual ja van saber gestionar sense gaire problemes fins al final.

Precisament, un exjugador del Bilbao, Clevin Hannah, va ser el màxim anotador dels visitants, amb 18 punts, tot i que Ovie Soko va tenir més valoració (23). Per la banda local, Mumbrú es va retirar de la seva afició amb 7 punts, i la màxima anotació la van compartir Todorovic i Thomas, amb 11.

El Joventut cau a Sant Sebastià

Per la seva banda, el Divina Seguros Joventut va caure en la seva visita a Illumbe (92-87) davant d'un Delteco GBC que va tenir el detall de fer jugar durant 2 minuts Asier de la Iglesia, jugador de bàsquet guipuscoà de 35 anys que té esclerosi múltiple. Els badalonins van començar millor el partit i van obtenir els primers avantatges, però entre Agbelese (15) i Chery (18) van igualar el partit. El marcador es va mantenir equilibrat fins que, amb 73-75 a 5.27 minuts per al final, un parcial de 10-1 va disparar definitivament el conjunt basc. Per al Joventut, Laprovittola, amb 16 punts, i Gielo, amb 15, van ser els màxims anotadors.

En els altres dos partits d'ahir, amb poc en joc, una victòria local i una altra de visitant. A Madrid, el Movistar Estudiantes va vèncer (88-75) un Herbalife Gran Canària que encara ha de determinar la seva posició en els aparellaments finals. Édgar Vicedo, amb 20 punts, va liderar l'anotació col·legial. A Saragossa, festival de punts entre el Tecnyconta i el Montakit Fuenlabrada (102-108) i duel de canoners entre els 30 punts de Dylan Ennis i els 34 de Marko Popovic, decantat a favor del base croat.