L'Estadi Atlètic d'Igualada té des d'ahir una nova pista que ofereix als esportistes la possibilitat d'entrenar-se sota cobert diferents disciplines de velocitat i salts. A la inauguració hi van assistir l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, diversos regidors, el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, la diputada delegada d'Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, el director del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, Ramon Ter-rassa, i una àmplia representació de l'atletisme local, encapçalada pel Club Atlètic Igualada (CAI).

La nova instal·lació s'ha aixecat a tocar de la pista de competició, en l'espai lliure que hi havia al costat de la seva corba est. L'edifici té aproximadament 80 metres de llargada i una amplada variable entre 10 i 20 metres, ja que un dels seus laterals s'ha adaptat al perímetre corbat de la pista de competició a l'aire lliure.

L'equipament, que ha suposat una inversió propera al mig milió d'euros, afegeix 790 m2 de nova superfície d'entrenament coberta, amb un tartan de 60 metres de longitud destinat als entrenaments de velocitat i tanques. Inclou, a més, un fossar per al salt de llargada i un espai per entrenar el salt d'alçada.

Aquest divendres també s'ha signat un conveni amb l'AR de Sant Cugat, que permetrà que els seus atletes facin ús d'aquesta nova instal·lació. El CAR, en base a aquest acord, preveu desenvolupar a Igualada entrenaments especials, jornades de tecnificació, clínics de formació -especialment en salt de llargada, triple salt i salt d'alçada- sobretot a l'espai d'entrenament cobert.

Aquesta intervenció s'emmarca en el Pla Integral de Modernització dels Equipaments Esportius Municipals, iniciat per l'Ajuntament el 2016 i que té per objectiu posar al dia les instal·lacions esportives municipals, renovar-les i ampliar-les per assolir també la distinció de Ciutat Europea de l'Esport l'any 2019. La de Ciutat Europea de l'Esport és una designació que reconeix les polítiques esportives locals que contribueixen a millorar el nivell general de salut dels seus habitants.