L'exinternacional francès Éric Abidal serà el nou secretari tècnic del FC Barcelona, tal com ho va anunciar ahir el club blagurana, després de comunicar que no renovarà el contracte de Roberto Fernández, en aquest càrrec des de l'1 de juliol del 2015 i que acaba contracte el pròxim 30 de juny.

En un comunicat, el FC Barcelona va anunciar que no renovarà el contracte de Robert Fernández: «El club expressa públicament el seu agraïment a Robert Fernández pel seu compromís i per la seva dedicació durant aquests anys a l'entitat i li desitja sort i èxits en el seu futur».

Robert Fernández va arribar a la secretaria tècnica del Barça de la mà del president Josep Maria Bartomeu, quan aquest va gua-nyar a les eleccions el 2015. Per tant, la seva relació contractual amb el Barcelona ha estat de tres temporades.

L'aposta ara del Barça és per un altre exjugador del club, el francès Éric Abidal, que va tenir una història impactant com a barcelonista: el 2011 se li va descobrir que tenia un tumor al fetge, va haver de sotmetre's a un trasplantament, després del qual va tornar als terrenys de joc. El francès va abandonar el Barça el maig del 2013, encara que després va jugar al Mònaco i a l'Olympiacos per posar punt final a la seva carrera com a futbolista professional el desembre del 2014.

Abidal ocupava el càrrec d'ambaixador del FC Barcelona, una funció de representació del club en actes institucionals. Abans de deixar el club, Abidal va poder exercir de director tècnic de les acadèmies de futbol que té el Barça, però no es va concretar finalment aquest càrrec.

Éric Abidal va arribar al Barça en la temporada 2007-08 i va jugar-hi sis temporades, en les quals va obtenir: 4 lligues, 2 copes del rei, 2 lligues de campions, 4 supercopes d'Espanya, 2 supercopes d'Europa i 2 mundials de club.

Ja va ser proposat per Laporta

Éric Abidal ja podria haver estat el secretari tècnic del Barça el 2015, quan es van celebrar les últimes eleccions del club. Aleshores, el francès formava part de la candidatura de Joan Laporta, que el va proposar per ocupar aquest càr-rec. Però aquelles eleccions les va guanyar Bartomeu, que va escollir Robert com a director esportiu. I precisament ara el francès substituirà Robert.