La saltadora de l'Avinent Manresa Mònica Clemente es va penjar de forma merescuda la medalla de plata en la final del concurs de perxa del campionat Unió Mediterrània sub-23, que es va disputar a la localitat italiana de Jesolo. Aquest és el primer metall de la bagenca en una competició internacional.

En un concurs acurat, Clemente, que arribava amb la segona millor marca de totes les participants, va anar superant les altures al primer intent, a excepció dels 3,80 metres. Aquest fet és el que li va proporcionar la plata, en superar el llistó sobre 4,30 metres al primer intent. La manresana només va ser superada per la favorita, la grega Elen Klaontia Polak, que va saltar 4,35 metres. Finalment, la francesa Mallauri Sauterau va completar el podi en saltar al segon intent els 4,30 metres. L'altra representant de l'equip estatal, Miren Bartolomé (Grupompleo Pamplona Atlético), va finalitzar quarta amb un salt de 4,25 metres, la seva millor marca aquesta temporada.

El proper repte de Clemente seran els Jocs del Mediterrani, que seran del 22 de juny a l'1 de juliol a Tarragona. La saltadora serà una dels cinc esportistes de casa nostra que hi prendran part. Els altres són el navassenc de l'ICL Manresa Nil Brià, el gimnasta de l'Egiba Thierno Boubacar, l'esquiador nàutic Roger Ballús i la nedadora Núria Marquès. Sis dies abans de l'inici d'aquesta competició, la bagenca serà una de les referents de l'equip de l'Avinent Manresa que buscarà la permanència a Divisió d'Honor a Valladolid.

L'atleta manresana es troba en un moment de gran progressió. Prova d'això és que fa menys d'un mes va tornar a superar el rècord estatal promesa de perxa en saltar els 4,32 metres en una de les proves del CAR de Sant Cugat. Un registre que ja va igualar en els campionats d'Espanya de pista coberta de fa tres mesos.