El Reial Madrid rep aquest vespre el Kirolbet Baskonia (21h, #0) en el primer partit de la final de la Lliga Endesa, una sèrie que es preveu equilibrada i que es disputarà sota la influència de l'anterior precedent, disputat fa 13 anys, quan va ser campió després d'una increïble remuntada a Vitòria.

«He jugat molts partits a la meva carrera i mai no he viscut un minut com aquest. Va ser una cosa increïble», resumeix el capità blanc i únic supervivent d'aquell partit, Felipe Reyes, sobre el cinquè partit de la final 2004-05, quan el Madrid va remuntar 8 punts en els últims 40 segons per guanyar el títol a domicili.

Un triple d'Alberto Herreros, que ara ocupa la direcció tècnica del Madrid, va ser el cop de gràcia final per al Baskonia, que ara, amb Pedro Martínez a la banqueta, té una oportunitat de treure's aquella espina. Ho fa sense factor pista, però històricament això no ha suposat un problema per al club basc: ha aixecat tres lligues després de neutralitzar aquest desavantatge (2002, 2008 i 2010).