Quan queda menys d'una setmana per a la celebració de la 48a edició de la Nit de l'Esportista de Manresa, el jurat ha donat a conèixer el noms dels vint finalistes que opten al premi més destacat d'una gala que, sota l'organització del Beisbol Club Manresa i de l'Ajuntament i amb el suport de l'Obra Social de La Caixa, tindrà lloc dimarts que ve, 19 de juny, al Kursaal.

La llista inclou esportistes de catorze especialitats esportives: el ball esportiu (Guillem Pascual i Rosa Carné), l'atletisme (Mònica Clemente i Mar Juárez), el bàsquet (Jordi Trias), l'automobilisme (Moi Torrallardona), la boxa (Melania Sorroche), el waterpolo (Sergi Mora), la natació (Arnau Rovira), la gimnàstica artística (Andrea Carmona, Carla Font i Thierno Boubacar), el parapent (Xevi Bonet), el futbol sala (Carles Corvo), l'skeleton (Ander Mirambell), el tir de precisió (Mercè Mas, Josep Perarnau i Joaquim Deliseu), el trampolí (Cristina Masfret i Marc Torras) i el motociclisme (Toni Elías).

També s'han publicat els finalistes per al premi de millor jove (fins a 18 anys), que són un total de 28, i el de millor veterà (10).

La gala, que serà presentada per Jordi Melich, començarà a 2/4 de 9 del vespre i inclourà l'actuació de Maria Arenzana, cantant lírica i de jazz, pianista i compositora dels himnes del Beisbol Club Manresa, acompanyada per Gustavo Fantino Quartet. El pregó anirà a càrrec de Joaquim Roca i Fainé, el primer president que va tenir el Beisbol Club Manresa. Les entrades es poden adquirir, al preu de 12 euros, a les taquilles del Kursaal de dimarts a diumenge de les 6 a les 9 del vespre i el dissabte al matí (de les 11 del matí a la 1 del migdia). També trucant al telefon 93 872 36 36 i per Internet a la web www.kursaal.cat.

Pel que fa a guardons especials, el Premi Bages Manel Estiarte a una trajectòria a un esportista de la comarca, serà per al surienc David Gallego, que enguany ha debutat com a entrenador de Primera Divisió amb l'Espanyol.

El premi a l'esport escolar Andreu Vivó serà per a les germanes Kautar i Laila Azraf per la seva impecable trajectòria a la fase comarcal de cros escolar que organitza el Consell Esportiu del Bages i a la fase final catalana, on van quedar primera i tercera, respectivament. I el premi Josep Maria Pintó a una dedicació especial serà per a Manel Sánchez, vinculat 36 anys al Centre d'Esports Manresa, 15 de president i fa uns temps recopila material del club per al seu museu.