El Baskonia, segon classificat de la lliga regular i botxí del Barça a les semifinals, va sorprendre el Reial Madrid en l'estrena de la final de la Lliga Endesa (90-94). L'equip de Pedro Martínez va fer un partit molt seriós, va dominar força minuts i va resistir l'empenta final del Madrid, liderat per Sergi Llull (14 punts), per intentar remutnar el marcador.

El jove base argentí Luca Vildoza, que s'està doctorant en el tram final de la temporada, va liderar el conjunt basc amb 16 punts. I el pivot francès Vincent Poirier no es va arronsar davant les torres del Madrid, que va tenir en Carroll (20 punts) el seu millor home.

Després d'un primer temps igualat (39-39), el Baskonia va obrir una escletxa en el tercer quart (58-67) que va mantenir en el període decisiu. «Hem tingut serenitat, hem jugat a un bon ritme i hem anat bé al rebot a la segona part», va destacar Pedro Martínez a Movistar+. «És un pas endavant, però no és decisiu».